Profilom 2018. január 18. Csütörtök - Piroska

Nagy Kitti


„Hivatalosan Kristína a nevem, de mindenki csak Kittinek hív. A bátyám nem tudta kimondani az R hangot, ezért elnevezett Kittinek. Azóta ez az új nevem, és jobban szeretem, mint a Kristínát, mert szerény véleményem szerint az úgy hangzik, mint egy tüsszentés. 

Szeretek olvasni. Egyedül tanultam meg, még oviban egy Donald kacsás könyvből. Amióta felfedeztem, hogy nem csak olvasni, de írni is tudok, az a vágyam, hogy laptoppal az ölemben írjam a regényemet egy hatalmas babzsákfotelben, körülöttem pedig cserepes növények. Amiket persze nem én ápolok, mert a kezem között valamiért meghalnak a virágok. Míg megszületett az álmom, sok minden más is voltam. Könyvtáros, színésznő, szobalány, sőt hajóskapitány is.

A regényem emberekről fog szólni. Szépekről, randákról, kedvesekről és undorítóakról. Ha pedig nem lehetek író, elmegyek Velencébe gondolásnak. Már vannak női gondolások is.”


Peitli Csilla


„Minél többet ismerek meg a világból, annál inkább lenyűgöznek az emberek. A végtelen kreativitásuk, a különbözőségeik és minden eltérésük ellenére az a sok-sok hasonlóság, ami minden élőt (vagy valaha volt élőt) összeköt. El sem tudok képzelni jobbat, minthogy hivatásszerűen csodálkozhatok rá újra és újra arra a sokszínűségre, ami Föld nevű bolygónkon virágzik. Hiszem, hogy a tudás nemcsak jobbá és teljesebbé teszi az életünk, de elfogadóbbá is változtatja az embert. Amitől már csak egy lépés a harmónia megtalálása!”


Repka-Takács Judit


"Az államvizsga időszakom kellős közepén jártam, amikor villámcsapásként ért a felismerés: mégis inkább újságíró leszek a jogi pálya helyett. Mikor közöltem a családommal, az öcsém csak annyit mondott higgadtan: „Mindig az akartál lenni, gyerekként én voltam az interjúalanyod...” Azóta jobban odafigyelek azokra a bizonyos belső hangokra.

Hogy miért szeretem? Az élet legkülönfélébb dolgaival ismerkedek így meg – de nem öncélúan. Az írás csupán gyújtópontja beszélgetéseknek, ábrándoknak…"


Néma-Lakatos Marianna


„Tanár és újságíró vagyok. Miért épp ezt a két hivatást választottam? Fontosnak tartom, hogy a tudásomat, az ismereteimet megosszam másokkal, mert hiszek abban, hogy a tudáshoz, az információkhoz mindenkinek joga van.  Már kiskoromban újságot és könyvet szerkesztettem, persze csak miniatűrben, de az írás iránti szenvedélyem azóta is megmaradt. Szeretek utazni, olvasni, filmeket nézni és színházba járni, innen inspirálódom nap, mint nap. Egyik kedvenc idézetem Salvador Dalitól származik: „Saját univerzummal rendelkezni jobb, mint autótulajdonosnak lenni”. Ennél már csak az a jobb, ha ezt a saját univerzumot mások is megismerhetik!”


Spatrend Online


"A SpaTrend Online magazin az ország első test- és lélekápoló magazinja, mely a környezetre is elengedhetetlenül odafigyel. Nagyot merítettünk azokból a témakörökből, amelyek segítenek megismerni egyensúlyunkat, kapcsolatainkat és önmagunkat. A megszokottnál is mélyebben foglalkozunk a női szerepkörökkel, de a a férfiak kifinomult ízlését és intelligenciáját is igyekszünk kielégíteni. Inspirációt, ötleteket, szakembereket kínálunk ahhoz, hogy környezetünk a lehető legtudatosabban és legmagabiztosabban épüljön körénk. Megmutatjuk azt is, hogyan és miért érdemes lassítanunk, és relaxálnunk a mindennapi életben. Mindezt magas színvonalon, sajátos könnyedséggel és nagyon gazdag tartalommal tesszük." 


Csiki Judit - coach, életmódblogger


„Az egészséges életmód nem a katonásan betartott kalóriahatárokról, a kötelességből végigcsinált edzésekről, az önsanyargatásról szól, hanem arról, hogy jobban élvezzük az életet – örömmel együnk, sportoljunk, bánjunk jól a környezettel, találjuk meg a legjobban álló színt, a legstílusosabb ruhát, és mindig legyen bennünk lelkesedés fejlődni, továbblépni. Újságíróként, life coachként és életmódbloggerként, de nőként és anyaként is ezt a kissé mediterrános szemléletet igyekszem megélni és átadni. Zöldsaláta című blogomban (www.zoldsalata.blogspot.com) csupa olyasmit találsz, ami hozzásegíthet ahhoz, hogy a lehető legjobban érezd magad a bőrödben.”


Vezse Roland - wellness szakértő


Masszázsmedencénkben ülve igen kellemes élményben lehet részünk, főleg ha az a saját kertünkben történik. Az izmaink elernyednek, és alapos masszázsban részesülnek. Ennek köszönhetően stresszmentesebbé válunk, kellemesebb és pihentetőbb alvásra számithatunk. Medencénkben nem csak testünket érik pozitív hatások, hanem lelkünket, egész lényünket is. Ennek a csodás wellness eszköznek a használatára szeretném felhívni a figyelmeteket, és arra biztatlak benneteket, hogy jakuzzizzatok!


Czető-Pauer Krisztina


„Online szerkesztő és újságíró vagyok. Imádok írni, hiszen a tollamon keresztül üzenhetek az embereknek, véleményt mondhatok, és hasznos információkat közölhetek. Írásaimat mindig könnyed és rugalmas formába próbálom önteni. 

Életfilozófiám: hiszek a csodákban, és hiszek abban, hogy életünk minden mozzanatában van valami, amiből tanulhatunk és erőt meríthetünk. Próbáljátok meg észrevenni az apró csodákat a szürke hétköznapokban, és meglátjátok, rátok mosolyog az élet rózsaszín felhős oldala.”


Kiss Viktória


„Szenvedélyesen kíváncsi ember vagyok, aki semmi pénzért nem mondana le a felfedezés öröméről. Ezért is lettem újságíró, és amikor válaszút elé kerültem, ezért mondtam igent egy merőben új kihívásra. Jelenleg egy szimfonikus zenekar sajtósa, illetve turnémenedzsere vagyok, az igazi szerelem azonban továbbra is az újságírás. Elsősorban az emberi kapcsolatok, illetve rejtett motivációk foglalkoztatnak – az első interjúm több mint három órán át tartott. Annyi kérdésem volt… Ha épp nem újságot írok, vagy koncertajánlót szerkesztek, biztos, hogy valamilyen utazáson töröm a fejem. Szeretek világot látni; nálam ez életforma, sőt még annál is több. Hitem szerint nem elégedhetünk meg azzal az életszemlélettel, amelyet közvetlen környezetünk határoz meg, amibe mondhatni beleszülettünk. Lehetőséget kell teremtenünk arra, hogy időről időre új, szokatlan perspektívából csodálkozzunk rá a világra, hisz csak így kaphatunk reális képet arról, mi is történik valójában körülöttünk...” 


Kovács Nóra


"Nem újságírónak születtem, de valahogy az élet úgy hozza, hogy az örökös kérdezősködés és mélyre látás eredményeként egymás után születnek a cikkek, az interjúk. Minél többet írtok, annál éhesebb vagyok az újdonság iránt. Minél több újdonságot élek meg, annál többet szeretnék írni. És ez így megy a végtelenségig. Menet közben arra is ráeszméltem, mennyire szerencsés vagyok. Hiszen minden egyes helyzet, ember, feladat egy új világot ad nekem. Minden egyes tapasztalás egy újabb szenzációs élmény, amelynek köszönhetően kapuk nyílnak előttem. Izgalmas emberekkel találkozom, sosem gondolt helyzetekbe cseppennek, majd ezeket cikk formájában tovább adom az olvasónak. Eközben pedig egyre többé válok. Minden és mindenki hozzátesz az életemhez."


Peitli Csilla - grillblogger


"A sütéssel már egész fiatalon kapcsolatba kerültem családomnak köszönhetően, akik között remek szakácsokat találhattam példaképnek. Mellettük sokáig nem rúghattam labdába, így jobbára csak a magam kedvéért kísérletezgettem az ízekkel, eljárásokkal.

Aztán a vasárnapi főzőcskéből szép lassan szenvedély lett, és egyre többször ragadtam magamhoz a fakanalat. Felnőttként ma már napi szinten sütök-főzök, de még mindig van hova fejlődöm. Szeretek új dolgokat kipróbálni, legyenek azok receptek, hozzávalók vagy különleges fogások.

Rengeteg izgalmas íz kering a nagyvilágban, amiket vétek figyelmen kívül hagyni. Mindenkit arra buzdítok, hogy merjen belevágni az ismeretlenbe, és ne féljen a grillezéstől vagy az ismeretlen alapanyagoktól, mert biztos vagyok benne, hogy csodálatos meglepetések várnak majd a vállalkozó kedvűekre."


Takács Andrea


"Az építészet, a belsőépítészet, a forma- és öltözéktervezés finoman igényes design világa foglalkoztat nap mint nap, mert hiszem, hogy egy-egy megfelelően kiválasztott darabbal mindannyiunk életterébe becsempészhető.

A design élvonalába tartozó tervezők minden területre kiható munkája révén szívügyemmé vált a Parador márka. Figyelmetekbe ajánlom e kiemelkedő minőségű, innovatív- és professzionális gyártástechnológiával készülő, rendkívül széles kínálatú termékeket.

Csodálkozz rá Ora Ito, Karim Rashid, Ross Lovegrove, Hadi Teherani vagy Zaha Hadid egyediségére!"
 Hirdetés
 Facebook