3 anyag, ami nem maradhat ki a legjobb hidratálókból

A nyár közeledtével a hidratálók felértékelődnek, és a könnyű, ápoló krémekkel ellensúlyozhatjuk a meleg szárító hatását. A bőség zavara azonban nem könnyíti meg a választást. Milyen a jó hidratáló?


  • Mint minden kozmetikumnál, úgy a hidratálónál is fontos az illat és az állag, mert ha nem szeretjük az adott terméket, akkor nem használjuk majd kellő rendszerességgel.
  • Ne legyen benne ásványi olaj, mert ezek eltömítik a pórusokat, és nem hagyják megfelelően lélegezni a bőrben.
  • Legyen bennük viszont hialuronsav. Ez az anyag képes súlyának 1000-szerezét megkötni vízben, így azonnal hidratál. A felviteltől számított perceken belül már látszik az eredmény: a bőr simábbá válik, az apró ráncok eltűnnek és megszűnik a kellemetlen feszülés.

  • Legalább ilyen fontos egy jó hidratálóban a kollagén. Bár nem azonnali a hatása, de épp emiatt jól ellensúlyozza a hialuronsavat. A kollagén hosszú távon segít megőrizni a bőr nedvességét, jóval azután is hat, hogy a hialuronsav már kiürült.
  • Végül pedig ott van a fekete vagy érdes zab kivonata (aquarich), amely a bőrt középtávon látja el nedvességgel. továbbá erősíti a bőr saját nedvességmegkötő faktorait is.

Ez a három anyag a bőrt állandóan megfelelő nedvességen tartja, rövid, közép és hosszú távon is, így nem kell attól tartania, hogy állandó krémezés mellett sem lesz látványos a bőr javulása.

A hidratáló mesterhármas a QMS Medicosmetics krémeiben mindig együtt található, ami a tiszta és természetes hatóanyagok mellett magyarázza a márka világsikerének titkát is.