3 tevékenység, ami sietteti a szemkörnyék öregedését

Az arc legérzékenyebb bőre a szem körül található, nem véletlen, hogy itt bukkannak fel a legelső ráncok. Az apró nevető ráncok idővel egyre mélyülnek, méghozzá bizonyos tevékenységektől gyorsabban, mint kellene. Melyek ezek?


Légkondi

A légkondicionáló berendezéseknek rengeteg előnye van, de az erős szárító hatás nem tartozik ezek közé. Ha huzamosabb ideig van kitéve a légkondi hatásainak, akkor a bőr dehidratálódik és ezáltal sérülékenyebbé is válik. A száraz bőrön mélyülnek a már meglévő ráncok, és melléjük újabbak is keletkeznek.

Gyantázás

A gyantázás során a bőrt erős behatás éri, ami szemhéj érzékeny bőrének egyértelműen sok. A szemöldök gyantázásnál a húzó, rántó mozdulat az, ami nyújtja a bőrt, és így annak megereszkedését és ráncosodását okozza. Maradjon inkább a csipesznél!

Szemfestés

A szemhéj megnyúlása nemcsak a gyantázás, de a szemceruza vagy tus használatánál is megfigyelhető. A szem pontos kifestéséhez és szemkontúr megrajzolásához sokszor kézzel húzzuk ki a területet, hogy szebb eredmény szülessen. Csakhogy ez a húzás is megterheli a bőrt, különösen, ha az nem elég hidratált.

Ezért ajánlott tápláló, feszesítő, és hidratáló szemkörnyékápoló készítményt használni, hiszen ezek csökkentik a negatív hatásokat, feltöltik a szem érzékeny területét, és kitolják a természetes bőröregedés jeleinek megjelenését.