3 tipp, hogy nyáron se legyen száraz a bőre

A nyári meleg és a fokozott vízveszteség meglátszik a bőrön. Ilyenkor rekord idő alatt kiszárad a bőr, de a zsírosabb krémek mégsem jelentenek megoldást. Mit lehet tenni akkor?


1. Hideg zuhany napozás után!

Napozás vagy csak szimplán a napon töltött hosszabb idő után igazi megváltás lehet egy zuhany, de a meleg víz ilyenkor tovább szárítani, az amúgy is száraz bőrt. A meleg helyett válassza a langyos vagy a hideg zuhanyt, ez segít megőriznie a bőrnek a nedvességtartalmát, és tisztítja a pórusokat, ami a pattanások megjelenését is csökkenti.

2. Bőrradír zuhany előtt!

Bőrradírra nyáron is szüksége van a bőrnek, és a legjobb, ha ezt a zuhany előtt teszi, még a teljesen száraz bőrén. Ilyenkor a bőr még nem lazul fel a víztől, és az erős dörzsölés sem irritálja majd feleslegesen. Zuhanyozás után testápolóval fejezze be az ápolást, hogy bőre hidratált maradhasson.

3.  Sárgadinnye a megváltó!

Kiváló antioxidáns és a folyadék forrás a sárgadinnye, amely Nicholas Perricone bőrgyógyász szerint segít az egészséges nyári bőr megtartásában. A folyadékban gazdag gyümölcs hidratál és állítólag még a fényvédők hatását is erősíti.

A !QMS Medicosmetics nemcsak télen, hanem a nyári időszakra is kínál orvosi tisztaságú készítményeket és hatóanyagban gazdag kezeléseket minden bőrtípusra. Válogasson kedve szerint a díjnyertes termékcsalád tagjaiból.