4 lépés a jobb alvásért

Jó esetben életünk egyharmadát alvással töltjük, ezért egyáltalán nem mindegy annak minősége. Az éjszakai pihenést rengeteg tényező befolyásolja, van, ami negatívan, de tehetünk azért is, hogy pozitív változást idézzünk elő.


Sötét szoba

Az alvás-ébrenlét ciklust meghatározó melatonin termelődését gátolja a fény, ezért a nyugodt és mély alváshoz fontos a sötét szoba. A számítógép, telefon és tévé képernyőjéből áradó fény is zavarhatja az elalvást, ezért lefekvés előtt fél órával már ezeket is érdemes kikapcsolni, hogy az agy ráhangolódhasson a pihenésre.

Bal oldal ereje

Az alvás minőséget az is befolyásolja, hogy melyik oldalunkon alszunk. A szakértők a bal oldalt javasolják, mert az tehermentesíti a szívet, a lépet, segíti az emésztést és javítja a nyirokrendszer keringését. Bal oldalon fekve teljesebb az éjszakai pihenés és a regeneráció.

Mozgás és sport

Rendszeres és aktív mozgással elűzhető a nap közbeni fáradtság, és mélyebb, pihentetőbb alvás érhető el. Kivéve, ha a lefekvési időhöz túl közel kerül sor a megerőltető mozgásra, mert az ronthatja az alvás minőségét. A reggeli vagy délutáni sportlás viszont kedvező hatással lesz az éjszakai alvásra.

Kikapcsolódás és ráhangolódás

Az önfeledt pihenést lelki tényezők is akadályozhatják. Egy stresszesebb időszak vagy felpörgetett érzelmi állapot gátolhatja az alvást. Ilyen esetekben az alvás előtt kikapcsolódás és stresszoldás jelenthet segítséget. A masszázsmedence melegének lazító és a befúvók masszírozó hatása képes ellazítani a befeszült, merev izmokat, és így a testet a pihenés állapotába kényszeríti. Ez az ellazulás az agyra is hatással van, amiatt könnyebb elengedni a gondolatokat és felszabadítani az elmét. Ezáltal könnyebben és mélyebben alhatunk.

Szeretné otthona biztonságában élvezni a forró vizes masszázs minden pozitív élettani hatását, akkor válogasson a legjobb masszázsmedencék között, és vigye haza már ezen a nyáron a tökéletes élményt.