4 nyári bőrápolási hiba, amit mindenki elkövet

A szabadság, a vízpart és a fagyik mellett, ha nem vagyunk óvatosak a nyár egyúttal a leégést is elhozza nekünk. Azt már mindannyian tudjuk, hogy a fényvédők használata erősen ajánlott, de van 4 olyan hiba, amit mi nők, mégis hajlamosak vagyunk elkövetni a bőrünk ellen. Melyek ezek?


1. hiba: Borotválás a zuhanyozás elején

A gyanták és a tartós szőrtelenítési eljárások térnyerése ellenére is még mindig a borotválkozás az egyik legnépszerűbb megoldás a nemkívánatos szőr eltávolítására. Ezt legjobb a zuhanyzás végén, és nem rögtön a víz alá belépve elvégezni. Adjon időt a bőrnek és a szőrnek, hogy a meleg víz hatására felpuhuljon, magába szívja a nedvességet, így kevésbé irritálódik a bőr a pengék hatására.

2. hiba: Zuhanyozás elhagyása a medencés merülések után

A nyárral egyet jelent a vízpart, ami hűsítő élvezeteket tartogat legyen szó medencéről, strandról vagy tengerpartról. Csakhogy a medencékben és a tengerben is találhatóak olyan bőrirritáló anyagok, amelyeket érdemes azonnal lemosni, ha más nem langyos vízzel. Igen, minden csobbanás után.

3. hiba: Gyors zuhany után, irány a munka

A reggeli rutin zuhany tökéletes gyors napindító, de ha azonnal felöltözik szárítkozás után kihagyja a testápolás számára leideálisabb időszakot. A testápolókat érdemes zuhany után azonnal felvinni, mert ilyenkor képes a szervezet a legtöbb nedvességet a bőrbe zárni. Használja ki ezt az időt!

4. Nem kell a fényvédő, mert egész nap "csak" bent leszek

A fényvédők az idő előtti bőröregdés megelőzésének első számú élharcosai, használatuk egész nyáron ajánlott, még akkor is, ha jobbára épületekben tartózkodunk. Sem a ruházat, sem az épületek ablakai nem védenek feltétlenül az UV sugárzástól, így könnyen leéghetünk az irodába is az ablak mellett ülve. Építse be a reggeli arcápolásába a fényvédőket és vigye magával a kis, táskában is elférő nyári túlélőcsomagját, hogy minden eshetőségre felkészülve, nyáron is ragyoghasson.

A !QMS Medicosmetics nemcsak télen, hanem a nyári időszakra is kínál orvosi tisztaságú készítményeket és hatóanyagban gazdag kezeléseket minden bőrtípusra. Válogasson kedve szerint a díjnyertes termékcsalád tagjaiból.