5 növény az otthoni wellness térbe

A kültéri medencéknél szinte adott a zöld háttér, ami természetessé, megnyugtatóvá és vidámmá teszi a környezetet. A beltéri wellness térnél viszont nekünk kell gondoskodni arról, hogy a megfelelő növényekkel díszítsük a teret. Jöjjön 5 növény, ami szereti a párás klímát.


Bambusz

Gyorsan nő, igénytelen és bár szereti a vizet a szennyeződésekre érzékeny. A masszázsmedencétől és a klóros víztől kissé távolabb állítsuk fel, amit hamar meghálál majd. Szűrt fénnyel is beéri, így sötétebb sarkokba is ültethető.

Páfrány

Szereti a vizet, a meleget és a párát. Ideális fürdőszobákba és melegebb vizes helyiségekbe. Bár nem színbomba, még télen is zöldell, így minden évszakban üde színfoltja lesz az otthonának.

Aloe Vera

Amilyen hasznos és sok oldalú növény, annyira szívós is. Szinte lehetetlen kipusztítani és ami külön öröm, hogy szereti a párás meleget. Ideális fürdőszobába, otthoni wellness helyiségbe, mert a fényigénye sem hatalmas.

Bambusz

Moha

A wellness terek ideális lakója. Szinte tápanyag nélkül is elvan, ezért előszeretettel készítenek belőle egész falakat beterítő kompozíciókat. A mohával lehet a legjobban "játszani" és igazi dzsungel hangulatot kialakítani a víz mellett.

Bromélia

Ha nem csak zöldet, hanem valamilyen színes növényt is szeretne a fürdőbe, akkor a bromélia a legjobb választás. Gyönyörű és változatos színekben kapni, bár nem mindegyik fajta rajong egyaránt a vízért. Viszont kevés fénnyel is beérni és a párás közeg sem tesz kárt benne.