Elég rugalmas vagy a reszeléshez?

Egyszerű konyhai eszközt is lehet környezetbaráttá formálni, pusztán az alkotóelemei kicserélésével. Flexita különlegessége emlékező ötvözetében rejlik, ami miatt nyolcvan százalékkal több vizet takarít meg mosogatás során, mint a hagyományos reszelők. 


Egyszerű konyhai eszközt is lehet környezetbaráttá formálni, pusztán az alkotóelemei kicserélésével. Flexita különlegessége emlékező ötvözetében rejlik, ami miatt nyolcvan százalékkal több vizet takarít meg mosogatás során, mint a hagyományos reszelők. 


Ely Rozenberg, tervező képzelete öntötte új formába a jól megszokott ételreszelés technikáját. Az eszköz kezelhetőségét, tisztítását és tárolását könnyíti meg formabontó szerkezete. Flexita használaton kívüli állapotában kisimulva fekszik az asztalon, igénybevétel esetén két szélén lévő fül összehajtásával kapjuk meg a reszelő alakját. Emlékező fémből készült a mindössze 0.2 milliméter vastag érdes felület, így hajlítás után visszaáll eredeti formájába. Alkalmazása során ötven százalékkal kevesebbet emészt fel a darabolandó anyagból, mint hagyományos társai. 

A konyhai tartozék környezetbarát anyagból készült, ugyanis a markolatot és a reszelő szélét olyan szilikonréteg borítja, ami polietilént tartalmaz, így újrahasznosíthatóvá teszi ezeket a részeket. 

Nem csak az alkotóelemei által óvják a környezetet, hanem elmosásához nyolcvan százalékkal kevesebb víz szükséges, mint konvencionális darabok esetében.

Amennyiben nem csupán az ennivalót szeretnénk megkoronázni aprított feltéttel, hanem az elkészítés módja is számít, akkor érdemes efféle design tárgyat beszerezni.


Címkék: