Búcsúzzon el az ajkak körüli ráncoktól

Az ajkak fölött megjelenő hosszanti ráncok nagyon kegyetlenek. A mély, erős ráncok közül ezek öregítenek a leginkább, és kezelésük speciális hatóanyagokat követel. Van azonban pár otthon is alkalmazott módszer, amivel csökkentheti erősségüket és számukat. Ezekből mutatunk be párat.


Le a rágóval!

A rendszeres rágógumizás komoly munkát és megerőltetést jelent az arcbőrnek, ami a ráncok idő előtti megjelenéséhez vezethet. Ezért jól teszi, ha minél kevesebbszer él ezzel az élvezeti cikkel.

Kerülje a napot!

A napsugarak bőrrongáló hatása ezen a területen is nagyon hamar megmutatkozik. A káros sugárzás sajtromboló hatása tönkreteszi a kollagént, ami a ráncok mélyüléséhez vezet, ezért a napvédő felvitelekor semmiképpen ne hagyja ki az száj körüli részt.

Csínján a gyantázással!

Bármilyen furcsa, a gyantázás is okozhat ráncosodást. Az érzékeny területet érő erős fizikai hatás nyújtja a bőrt, emiatt apró és nehezen eltöntethető ráncok alakulnak ki. Emiatt érdemes megfontolni a végleges szőreltávolítást vagy a sötét szőrök szőkítését.

Fogyasszon proteinben gazdag ételt!

A szájak fölötti ráncok kialakulásához súlyveszteség is vezethet. A hirtelen fogyás során csökken a bőr kollagén és elasztin tartalma, amitől az rugalmatlanná válik. Megelőzheti ezt a nem kívánatos folyamatot, ha fehérjében gazdag tápanyagokat választ, amelyek majd segítenek csökkenteni a ráncok számát és mélységét.

Űzze el a stresszt!

A stresszt a bőr állapotától függetlenül ajánlatos kerülni, mert több fronton is negatív hatással van a szervezetre. Ezek egyike, az arcizmok görcsös feszülése, ami a nem kívánatos ráncok megjelenését okozza. Túlhajszolt időszakokban forduljon a relaxáló légzéstechnikák és a meditáció felé.

Csökkentse az alkoholbevitelt!

Az alkohol dehidratáló anyag, ami a bőr kiszárításában is szerepet játszik, és mint ilyen, képes fokozni a ráncok megjelenését.

Ha az otthoni praktikák mellett szeretne professzionális segítséget is igénybe venni, próbálja ki a !QMS medikozmetikai család ajakfeszesítőjét, a Lip Line Correctort, ami leszámol a száj körüli ráncokkal. Vagy jöjjön el egy Tiszta oxigénes feszesítésre, és hagyja, hogy az éltető oxigén fiatalítsa meg vonásait.