Egy apró trükk, amivel gyorsabban gyógyulnak majd a zúzódások

Gyerekként még nem foglalkoztunk az időnként megjelenő zúzódásokkal, egyszerűen az élet része volt a lilában, sárgában és zöldben játszó foltok megszerzése. Felnőttként azonban már elmúlt az az idő, amikor ezeket a sebeket hősiesen mutogathattuk, jobb a gyógyulást felgyorsítani. Ehhez jöjjön egy apró segítség!


A zúzódás nem más, mint a bőr felszíne alatt megsérült véredényekből kiáramló vér szinezete. Az ütés hatására roncsolódott hajszálerekből kiszabadul a vér, ami nem ürül ki azonnal a területről, így sokáig színezi a felszín közeli bőrt. Ahogy a szervezet lassan elszállítja a felesleges vért, úgy változik a zúzódás színe és csökken a kiterjedése. Ez azonban nem feltétlenül gyors folyamat. A meleggel viszont felgyorsítható.

A sérülés bekövetkezte után azonnal még nem segít a melegítés, ilyenkor jeges borogatásra van szükéség, hogy összehúzzuk az ereket és minél kevesebb vér kerüljön a szövetek közé.

Egy fél nap elteltével azonban ez már nem segít, kialakult zúzódásnál már a meleghez kell fordulni a gyógyulás gyorsításáért. A meleg ugyanis fokozza a felszín közeli vérerek áramlását, és így a rossz helyen lévő vér elszállítása is gyorsabban történik.

A megfelelő meleg hatást szaunával vagy masszázsmedencével is eléheti, a bőr alatti területek vérellátása mindkét eszközzel tartósan fokozható a gyorsabb gyógyulás érdekében.

Fedezze fel ön is a SpaTrend lenyűgöző kínálatát a nyártól búcsúzó Expo során: látogasson el Ürömre augusztus 24. és szeptember 2. között, találja meg álmai gyógyító medencéjét, vagy kertje új stílusának nem csupán meghatározó, de időtálló, minőségi elemeit is egyben! Az eseményre itt regisztrálhat.