Egy apró trükk, hogy a kánikulában se izzadja ki az arckrémet

Még csak most próbálgatja erejét a Nap, de úgy tűnik idén sem kell nélkülöznünk a kánikulát. A kirívóan meleg napok komoly kihívást jelent a megfelelő arcápolás szempontjából. Még a legkönnyebb krémeket is percek alatt kiizzadhatjuk a forróságban, a sminkről nem is beszélve. Mit lehet tenni ennek megelőzésére?


A hidratáló krémek legyenek bármilyen könnyűek és kenjük bármilyen vékonyan hamar kiülnek az arcra, ha az izzadság kinyomja őket a bőrből. Tápláló hatásuk így elvész, viszont a diszkomfort érzet megnő. Ilyenkor érdemes a hűsítő olajok felé fordulni.

A borsmente és az eukaliptusz olajnak is hűsítő hatása van, együtt pedig képesek annyira visszahűteni a bőrt, hogy az ne dobja le magáról az ápoló készítményeket. Egy megnedvesített arctörlőre cseppentsen mindkét olajból egy keveset és ezzel törülje le az arcát.

Ez után jöhet a krémezés vagy még jobb, ha egy ápoló, hűsítő maszkkal folytatja, mint az Activator-Mini Travel Face Mask. Ez a fátyolmaszk önmagában is képes lehűteni és hidratálni a bőrt, így utána akár el is hagyható a hidratáló krém használata.