Egy napos böjttel is beindíthatja az őssejtjeit

Ma már annyi étrendből és élelmiszerből válogathatunk, hogy nem könnyű egy stabil, egészséges és rendszeres mintát követnünk. Időről-időre ezért érdemes beiktatni egy böjtnapot, amikor tehermentesítjük a gyomrot és a bélrendszert. Meglepő módon ez a szokás még fiatalon is tart.


A gyomort és a bélrendszert nagy kihívások elé állítjuk manapság, hiszen jóformán eltűnt a szezonalitás az étrendünkből, helyette viszont kapunk sok adalékanyagot, tömérdek cukrot és mesterséges színezéket.

Az emésztőrendszer fiatalon tartása érdekében ezért érdemes néha egy napos böjtöt tartani, amikor korlátozzuk a kalóriabevitelt és fokozzuk a folyadékmennyiséget. Már egy 24 órás böjt is hatalmas terhetek vesz le a tápcsatornáról, mert ilyenkor a test a felhalmozott zsírsavak lebontásából nyeri az energiát. Ez stimulálja az bélben található őssejteket, és fiatalon tartja a tápcsatornát és fokozza a regenerációs folyamatokat. Ennél hosszabb ideig azonban csak szakértők felügyelete mellett szabad szigorú böjtöt folytatni, mert a a szokatlan étkezési minta negatívan hathat az anyagcsere háztartásra.

Ha ön is a tudatos életmód híve, s szeretne több időt és energiát áldozni saját egészségére, a SpaTrend kínálatában számos olyan magas minőségű kiegészítőt és kifinomult berendezést talál, amik segítségével otthonának kényelmében alakíthatja ki személyre szabott wellness terét, legyen szó kerti bútorokról, masszázsmedencékről, vagy épp egy professzionális grillsütőről!