5 vadi új edzésforma tavaszra és nyárra, amit ki kell próbálnod

Immár hivatalosan is tavasz van, ez az évszak pedig sokaknál a formába hozás időszaka. Az alábbiakban öt remek edzésformát ajánlunk, amivel te is kirobbanó formába kerülhetsz.


Immár hivatalosan is tavasz van, ez az évszak pedig sokaknál a formába hozás időszaka. Az alábbiakban öt remek edzésformát ajánlunk, amivel te is kirobbanó formába kerülhetsz.

AntiGravity

Ez az igen új edzésforma a cirkuszi kötéltáncot ötvözi a jógával. Az AntiGravity során egy hámban vagy felfüggesztve, ami arra sarkall, hogy saját testsúlyodat használd izmaid erősítésére, hasonlatosan a TRX-hez. Ráadásul az AntiGravity mókás is, a gyakorlatok egy részét ugyanis fejjel lefelé kell elvégezned, így újra azt érezheted, mint amikor gyermekkorodban a játszótéren a mászókán fejlesztetted akrobatikus tudásodat. 

Playcore

A mondás szerint minden ember gyerek marad a lelkében még felnőtt korában is. A Playcore egy olyan edzésforma, amelyhez a játszótéri eszközöket kell használnod. Szintén saját testsúlyra épülő rendszer és kiváltképp akkor ajánljuk, ha nem szeretnél a jó időben is a négy fal között egy edzőteremben izzadni. Ráadásul itthon is egyre több helyen találkozhatsz specifikus szabadtéri kondiparkokkal, amelyek amolyan felnőtt játszóterek és remek izom- és állóképesség fejlesztő eszközökkel vannak felszerelve. 

Animal Flow 

Az Animal Flow a jóga mozdulatait ötvözi különféle állatok mozgásának imitációjával. Ezzel egy capoeirához hasonló stílust kölcsönöz, az edzések nagyon intenzívek és minden izmunkat megmozgatják. 

Pound Fit

Ha szereted a zenét, a dobolást és a fitneszt, a Pound Fitet neked találták ki. Ezt az edzésformát két női dobos fejlesztette ki, a dobolás mozdulatait ötvözték intenzív fitneszgyakorlatokkal. Az órákon könnyű "dobverőkkel" felszerelkezve kell végezni a gyakorlatokat. 

Tabata

A Tabatát egy japán tudós, Dr. Izumi Tabata és kutatócsoportja fejlesztette ki a tokiói nemzeti fitnesz és sport intézetben. A Tabata a HIIT edzések körébe tartozik, lényege 20 másodperc kőkemény munka, melyet tíz másodperc lazítás követ, ismételve a gyakorlatokat. A Tabata felépítése révén tökéletes választás azoknak, akiknek nincs sok idejük edzeni, de szeretnének rövid idő alatt is komoly mennyiségű energiát belefektetni tréningjükbe. 

Címkék: