A fagyi legyen finom és egészséges – ne diétás!

Ha rád tör a jégkrém láz, ne számolgasd a kalóriákat, inkább elégítsd ki ízlelőbimbóid nyári álmait. Azért ne feledkezz meg az egészséges hozzávalókról.


Ha rád tör a jégkrém láz, ne számolgasd a kalóriákat, inkább elégítsd ki ízlelőbimbóid nyári álmait. Azért ne feledkezz meg az egészséges hozzávalókról.

Ha ellenállhatatlan vágyat érzel arra, hogy egy nagy adag fagyival enyhítsd a hőséget, akkor a legrosszabb, amit tehetsz, ha megelégszel félmegoldásokkal. Főleg, ha diétázol, azt hiszed, hogy egy kis fagyasztott joghurttal becsaphatod magadat, de tévedsz. Lehet, hogy a joghurt kevesebb kalóriát és zsírt tartalmaz, de nem pótolhat egy gombóc csokifagyit. Ráadásul hajlamos az ember a minőséget mennyiségre cserélni és kevés jégkrém helyett két adag joghurtot benyomni.

Válaszd meg a hozzávalókat

Ha már elengeded magad, akkor a lehető legjobb minőségű termékek közül válogass. A legszerencsésebb megoldás, ha a környezettben van olyan házi fagylaltozó, ahol adnak a minőségre. Még ha drágább is, egy-két gombóc kézműves fagyi elnyalogatásának élménye kitart akár egy hétig is. Ha boltban veszel otthonra fagyit, soha ne dobozos kiszerelést válassz. Pálcikás jégkrémeket vegyél, így sokkal könnyebben számon tarthatod a mennyiséget és elkerülheted a túladagolást. Válassz kókusztejes termékeket, melyek egészségesek, teljesen vegán édességek és finomak is.

Vedd a saját kezedbe

Biztosra csak akkor mehetsz, ha te magad készíted el a napi nyalni valót. Jégkrémkészítő gépet már 10 000 forintért is vásárolhatsz. Ha egy kis fahéjjal, gyümölcsökkel, barna cukorral kombinálod a kókusztejet, nem csak kielégíted hűsítő édesség utáni vágyadat, de a szervezetedet sem terheled felesleges, káros anyagokkal.

Címkék: