A pióca kezelés visszatér a köztudatba

A piócák orvosi használata nagy múltra tekint vissza, de sokak szemében még ma is inkább a kuruzslók és nem a szakavatott gyógyítók eszköztárába tartozik ez a vérszívó lény. Épp itt az ideje tehát, hogy újragondoljuk a piócák hasznosságát, pláne, hogy már a wellness központokba is beszivárgott.A rossz vér, a betegséget okozó kártékony nedvek eltávolítására használt, piócával történő orvoslás nem véletlenül kapott anno rossz sajtót. De nem szabad elvenni ettől a kis lénytől azt az elismerést sem, amit valóban megérdemel. Az orvosok egyre több helyen kezdik újra alkalmazni a vérrel táplálkozó élősködőt, mert a célzott kezeléssel vágás és gyógyszerek nélkül is képes eltávolítani a felgyűlt, pangó vért az emberi szervezetből.Bár ma főként sportsérüléseket kezelnek steril körülmények között tartott piócákkal, a szépségipar is kezdi felfedezni magának az élősködőket. Legtöbb helyen még ugyan nem választhatunk nyíltan az arany arcpakolás és egy tányér pióca között, de Hollywoodba már eljutott a vérszívásos méregtelenítés divatja. Demi Moore is rájuk esküszik, ha a felgyülemlett mérgek eltávolításáról van szó. Egy-egy kezelés körülbelül egy órán keresztül tart, ami alatt több piócát helyeznek fel egyszerre a testre, hogy belakmározhassanak a vérből. A kezelés egyáltalán nem fájdalmas, bár a piócák eltávolítása után is vérzik még egy kicsit a testünk, köszönhetően annak az anyagnak, amit az állatok kibocsájtanak magukból. A méregtelenítő, frissítő hatás ellenére a piócák rendszeres alkalmazását nem ajánlják, már csak azért sem, mert egy jól megvacsorázott pióca hónapokig is elvan újabb adag vér nélkül.


A piócák orvosi használata nagy múltra tekint vissza, de sokak szemében még ma is inkább a kuruzslók és nem a szakavatott gyógyítók eszköztárába tartozik ez a vérszívó lény. Épp itt az ideje tehát, hogy újragondoljuk a piócák hasznosságát, pláne, hogy már a wellness központokba is beszivárgott.

A rossz vér, a betegséget okozó kártékony nedvek eltávolítására használt, piócával történő orvoslás nem véletlenül kapott anno rossz sajtót. De nem szabad elvenni ettől a kis lénytől azt az elismerést sem, amit valóban megérdemel. Az orvosok egyre több helyen kezdik újra alkalmazni a vérrel táplálkozó élősködőt, mert a célzott kezeléssel vágás és gyógyszerek nélkül is képes eltávolítani a felgyűlt, pangó vért az emberi szervezetből.

Bár ma főként sportsérüléseket kezelnek steril körülmények között tartott piócákkal, a szépségipar is kezdi felfedezni magának az élősködőket. Legtöbb helyen még ugyan nem választhatunk nyíltan az arany arcpakolás és egy tányér pióca között, de Hollywoodba már eljutott a vérszívásos méregtelenítés divatja. Demi Moore is rájuk esküszik, ha a felgyülemlett mérgek eltávolításáról van szó.

Egy-egy kezelés körülbelül egy órán keresztül tart, ami alatt több piócát helyeznek fel egyszerre a testre, hogy belakmározhassanak a vérből. A kezelés egyáltalán nem fájdalmas, bár a piócák eltávolítása után is vérzik még egy kicsit a testünk, köszönhetően annak az anyagnak, amit az állatok kibocsájtanak magukból. A méregtelenítő, frissítő hatás ellenére a piócák rendszeres alkalmazását nem ajánlják, már csak azért sem, mert egy jól megvacsorázott pióca hónapokig is elvan újabb adag vér nélkül.

Címkék: