Arcon pörögsz a vajas kávétól – fogyaszt és felpezsdít

A teljesítménynövelő, golyóálló kávé öt-hat órára felpörget anélkül, hogy megterhelnéd vele a szíved, serkenti az emésztést és jó hatással van az agytekervényeidre is.


A teljesítménynövelő, golyóálló kávé öt-hat órára felpörget anélkül, hogy megterhelnéd vele a szíved, serkenti az emésztést és jó hatással van az agytekervényeidre is.

A golyóálló kávé névre keresztelt csodaitalba a kávén kívül kell egy kis biovaj, lehetőleg friss füvön nevelkedett tehén tejéből, és némi kókuszolaj. A szokatlan recept ötlete egy amerikai egészségügyi szakértő, Dave Asprey fejéből pattant ki. Dave 2004-ben Tibetben töltött pár hetet, ekkor ismerkedett meg a jakvaj teával, melyet a szerzetesek minden nap fogyasztanak, hogy fittek és egészségesek maradjanak. Visszatérve az Egyesült államokba Asprey évekig kutatta a tibeti ital élettani hatásait és közben elkezdett saját, „nyugati” változatán dolgozni.

Állítása szerint a golyóálló kávé kizárólag jótékony hatással van a szervezetre. Mivel rengeteg energiát és ásványi anyagot tartalmaz, ezért ideális diéta közben is, mert az ember megőrizheti vele vitalitását. Illetve felgyorsítja az emésztést.

Bár az ital A Szilikon-völgytől Hollywoodig nagy népszerűségnek örvend, dietetikusok azért mértékletességre intenek. Rosemary Stanton táplálkozás-szakértő szerint a 450 kalóriát tartalmazó golyóálló kávé egészségtelen mennyiségben tartalmaz zsírt, és nincsenek egyértelmű kutatások, melyek alátámasztanák a szervezetre gyakorolt jótékony hatását.

Címkék: