Profilom 2017. október 18. Szerda - Lukács

Bazsalikomból fagyi? Furcsa, de egészséges ízek nyárra


Az egészséges ételeket gyakran éri az a vád, hogy az ízük, állaguk messze elmarad a kevésbé jótékony társaikétól. A most következő, nem éppen hagyományos fagyi ízek viszont már önmagukban is elég furán hangzanak, az egészséges mivoltuk csak ráadás.

Zöld tea fagyi

A japánban népszerű kesernyés zöld tea nyárra komponált változata gyönyörű színével és egészséges mivoltával hódít. Japánon kívül Amerikában is egyre nagyobb rajongótáborra tesz szert a matcha fagyi, ami frissítő ízével kitűnő lezárója egy vacsorának, hiszen javítja az anyagcserét, bár igazi édesség híján, desszertként kevésbé állja meg a helyét. Antioxidánsokban viszont gazdag és a vércukor szintet is csökkenti, ezért egyszer mindenképpen érdemes kipróbálnod.

Krokodil fagyi

Bár valójában nem lehetnek túl sokan, akik tudják, milyen íze is van egy krokodilnak, de ettől függetlenül a fagyi nem akarja elhitetni, hogy épp krokodilt nyalsz. A krokodil fagyi nem az állat húsából, hanem annak tojásából készül, ami jóval nagyobb és tápanyagban gazdagabb, mint a tyúktojás. A krokodiltojás beszerezhetőségének nehézségei miatt itthon egyelőre nem dúskálhatunk ebben a fagyiban, de Thaiföldön járva érdemes megkóstolni.

Bazsalikom fagyi

A különböző gyümölcsökkel kombinált virágok és fűszernövények korántsem ritkák a fagylaltok világában. Kóstolhatunk levendulás mascarpónét, málnás-bazsalikomosat, fokhagymásat, így talán csak idő kérdése volt, hogy a bazsalikom önállóan is belevágjon az édesség üzletbe. A szárított vagy friss bazsalikom felhasználásával készült fagyi magában hordozza a fűszernövény minden előnyét, de közben enyhén édes és hűvös kényeztetést kínál a nyelvnek.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook