Eddz úgy, mint egy szuperhős!

Azt már eddig is tudtuk, hogy a pozitív gondolatok segítenek elérni céljainkat. Képzeld csak, mire lehetsz képes, ha egy szuperhős bőrébe bújsz.


Azt már eddig is tudtuk, hogy a pozitív gondolatok segítenek elérni céljainkat. Képzeld csak, mire lehetsz képes, ha egy szuperhős bőrébe bújsz.

Egy New York-i fitnesz modell és edző, Kyle Fields fejéből pattant ki az ötlet, hogy klienseit nem csak holmi pozitív gondolatokkal segíti a fogyáshoz, vagy ahhoz, hogy rendszeresen lejárjanak edzeni. Kyle úgy döntött, szuperhőst farag azokból, akik vele tornáznak.

„Arra kérem az embereket, hogy képzeljék bele magukat kedvenc szuperhősük bőrében. És gondolják azt is végig, hogy a dolgos hétköznapokon, amikor épp nincs kit megmenteni, vajon hogy él egy hős. Salátát eszik zsíros hús helyett, rendszeresen eljár edzeni és időben lefekszik – mindezt nem azért teszi, mert muszáj, hanem mert egy hősnek mindig akcióra készen kell állnia.”

Ez a fajta pozitív gondolkodás a leghatékonyabb, ha át akarod programozni rossz szokásaidat, berögzült tévhiteidet. Aki úgy érzi, hogy a saláta ebédre büntetés, annak a diéta kínzás lesz, az edzés pedig teher. Hogy ez a helyzet megváltozzon, csak a pozitív gondolatokkal kell feltölteni azokat a tevékenységeket, amelyek nehezedre esnek. Ebben segít Fields szuperhősös játéka. A technika egyszerű. Bár egy kicsit be kell csapnod magad, de működik. Ha napközben olyan feladatba ütközöl, melyet büntetésnek érzel, állj meg egy pillanatra, és mondd ki hangosan: ezt a dolgot nekem nem kell megcsinálni, én döntök úgy, hogy megteszem. A pszichológiának és az önhipnózisnak nagyobb ereje van, mint gondolnád!

Címkék: