Ezért ne hámozd meg az almát!

Hogy az alma egészséges az nem egy túl jól őrzött titok. A mondás szerint még az orvost is távol tartja, de persze csak akkor, ha jól eszed a gyümölcsöt. Íme, néhány érv, hogy miért ne hámozva fogyaszd ezt a csemegét.


Hogy az alma egészséges az nem egy túl jól őrzött titok. A mondás szerint még az orvost is távol tartja, de persze csak akkor, ha jól eszed a gyümölcsöt. Íme, néhány érv, hogy miért ne hámozva fogyaszd ezt a csemegét.

Az alma rosttartalmának több mint fele a gyümölcs héjában található, így ha szeretnéd a rostok emésztést segítő áldásos hatását élvezni, tedd le a kést és még véletlenül se pucold meg a pirosló szépséget.

Már csak azért se, mert akkor megfosztod magad egy csomó vitamintól, ugyanis ezek java része szintén a héjban raktározódik. A héj elrágcsálása mellett további érv egy úgynevezett quercetin nevű vegyületcsoport, aminek számos pozitív tulajdonságát ismerjük. Segít például megőrizni a memória frissességét és gátolja a gyulladásokért, allergiák kialakulásáért felelős anyagok termelődését.

Naponta egy alma elfogyasztásával tényleg sokat tehetsz az egészségedért. Eheted kockázva, szeletelve vagy haraphatsz közvetlenül a lédús gyümölcsbe, a lényeg, hogy a héjról se feledkezz meg ezentúl.

Címkék: