Fitt tippek: 4 nyári egészségmítosz

Vannak olyan közkeletű vélekedések, amelyeket a tudomány már rég megcáfolt, mégsem képesek kikopni a köztudatból. Lássunk 4 különösen előszeretettel hangoztatott nyári mítoszt! Ha fokhagymát eszel, elkerülnek a szúnyogokA fokhagyma sajnos teljesen hatástalan a szúnyogok ellen, a barátaid viszont garantáltan kerülni fognak. Bízz inkább a szúnyogriasztó spray-ben, a citromolajban és a hosszú ujjú ruhákban. (A Zöldsaláta blogon összegyűjtöttem néhány szúnyogűző tippet.) A nagy melegben a legjobb frissítő a hideg zuhanyLogikusnak hangzik, mégsem egészen igaz – ha ugyanis túl gyors a váltás a forróság és a hideg között, a szervezet azonnal riadót fúj. A hajszálerek összeszűkülnek, és megakadályozzák a test gyors lehűlését. Jobb megoldás, ha kicsit tovább zuhanyozol, kellemesen langyos vízben, így a szervezetednek van ideje akklimatizálódni. Minden ital oltja a szomjatLehet, de nem minden ital képes hidratálni a szervezetedet. A koffein- és cukortartalmú üdítők például inkább vízhajtóként válnak be, mintsem „belső hidratálóként”. Az alkohol is kivezeti a vizet a szervezetedből, így nem érdemes a nagy melegben fogyasztani. A legjobb a sima víz, ha nem szereted az ízét, ízesítsd egy kis természetes gyümölcslével, citrommal, esetleg uborkalével. A tengervíz gyógyítja a sebeketA tengervíz sok mindenre jó, de fiziológiás, steril sóoldatnak biztosan nem – ha nyílt sebbel mész a vízbe, könnyen elfertőződhet. Inkább tisztítsd meg a sebet, és ragaszd le biztonságosan vízzáró sebtapasszal. http://zoldsalata.blogspot.com


Vannak olyan közkeletű vélekedések, amelyeket a tudomány már rég megcáfolt, mégsem képesek kikopni a köztudatból. Lássunk 4 különösen előszeretettel hangoztatott nyári mítoszt!

 

Ha fokhagymát eszel, elkerülnek a szúnyogok

A fokhagyma sajnos teljesen hatástalan a szúnyogok ellen, a barátaid viszont garantáltan kerülni fognak. Bízz inkább a szúnyogriasztó spray-ben, a citromolajban és a hosszú ujjú ruhákban. (A Zöldsaláta blogon összegyűjtöttem néhány szúnyogűző tippet.)

 

A nagy melegben a legjobb frissítő a hideg zuhany

Logikusnak hangzik, mégsem egészen igaz – ha ugyanis túl gyors a váltás a forróság és a hideg között, a szervezet azonnal riadót fúj. A hajszálerek összeszűkülnek, és megakadályozzák a test gyors lehűlését. Jobb megoldás, ha kicsit tovább zuhanyozol, kellemesen langyos vízben, így a szervezetednek van ideje akklimatizálódni.

 

Minden ital oltja a szomjat

Lehet, de nem minden ital képes hidratálni a szervezetedet. A koffein- és cukortartalmú üdítők például inkább vízhajtóként válnak be, mintsem „belső hidratálóként”. Az alkohol is kivezeti a vizet a szervezetedből, így nem érdemes a nagy melegben fogyasztani. A legjobb a sima víz, ha nem szereted az ízét, ízesítsd egy kis természetes gyümölcslével, citrommal, esetleg uborkalével.

 

A tengervíz gyógyítja a sebeket

A tengervíz sok mindenre jó, de fiziológiás, steril sóoldatnak biztosan nem – ha nyílt sebbel mész a vízbe, könnyen elfertőződhet. Inkább tisztítsd meg a sebet, és ragaszd le biztonságosan vízzáró sebtapasszal.

 

http://zoldsalata.blogspot.com

Címkék: