Íme az öt legegészségesebb gabonaféle

A gabonafélék legtöbbje igen egészséges és mindemellett alapvető élelmiszernek számít. Az alábbiakban az öt legegészségesebbet mutatjuk be közülük. 


A gabonafélék legtöbbje igen egészséges és mindemellett alapvető élelmiszernek számít. Az alábbiakban az öt legegészségesebbet mutatjuk be közülük. 

Zab

A zab az egyik legsokoldalúbb és legegészségesebb gabonaféle. Reggelinek, desszertnek és főételnek is kiváló alap. Könnyű, mégis laktató és magas rosttartalmának köszönhetően segít megelőzni a szívbetegségeket is. 

Tönkölybúza

A tönkölybúza a zabhoz hasonlóan sokoldalú gabonaféle, hiszen salátába, rizottóba, de még levesbe is tökéletes. 

Fekete rizs

A fekete vagy vadrizst még a barnarizsnél is egészségesebbnek tartják a szakértők. Ami tény, "testvéreinél" kevesebb szénhidráttartalma mellett az íze sokkal karakteresebb is. Bátran ajánljuk mindenkinek. 

Cirok

Talán elsőre furcsának hat a cirok ételként, de igenis nagyon egészséges gabonaféle. Bár sokáig kell főzni, de remek állagú és ízű, salátákhoz kifejezetten ajánlott. Mindemellett ki is lehet pattogtatni, mint a popcornt, ám annál sokkal egészségesebb. 

Quinoa

Ez a kicsi dél-amerikai magocska egy igazi egészségbomba. Egyebek mellett tartalmaz kalciumot, magnéziumot, vasat és foszfort is, ráadásul gluténmentes, így allergiások is nyugodtan fogyaszthatják. És persze igen finom is, szóval érdemes kipróbálni. 

Címkék: