Mézes pirítós macskajajra? 4 természetes tipp a másnaposságra…

Némelyik kifejezetten hatásos, ám van olyan népi hiedelem, mely csak tovább fokozza a másnapi gyötrődést. Lássuk, mit tehetsz a macskajaj ellen:


Némelyik kifejezetten hatásos, ám van olyan népi hiedelem, mely csak tovább fokozza a másnapi gyötrődést. Lássuk, mit tehetsz a macskajaj ellen:

Fontos a folyadékbevitel

Ha csak egy kicsit is iszol, borkóstolón veszel részt, vagy koktélpartin próbálod ki a mixer specialitását is, akkor sem árt alkoholmentes folyadékokkal megelőzni a dehidratációt. Lefekvés előtt mindenképp igyál meg annyi ásványvizet amennyi csak beléd fér – persze erőltetni sem szabad. A kutyaharapás szőrével azonban a legrosszabb megoldás. Reggel inkább egy szűz Bloody Mary-t igyál, mert bár az alkohol reggel segít enyhíteni a másnap tüneteit, de délután még rosszabb állapotba sodor.

Finom falatok

Jó kis zsíros kaja reggelire, tojásrántotta szalonnával? A szívedet alaposan meg fogja dobogtatni, de azért, mert hirtelen leterheled az emésztőrendszered. A legjobb egy laza, kalóriában gazdag reggeli – bár tudományos tények nem támasztják alá, de a mézes pirítós sokak szerint csodákra képes. És utána gondolkodj el a reggeli kávén is. Ha nem vagy koffeinfüggő, akkor a vérnyomásnövelő kávé rontani fog a helyzeten, ám ha gyakran iszol kávét, másnap is segíteni fog abban, hogy jobban légy – ezt magadnak kell letesztelned.

Mesterséges szerek

Nehéz ellenállni a fájdalomcsillapítóknak és a gyógyszertárakban kapható macskajaj elleni piruláknak, de ezeket azért nem ajánlják az orvosok, mert az alkohol méreganyag, így rossz döntés további mesterséges anyagokkal terhelni a szervezetet.

Egy kis mozgás?

Ha fel bírsz kelni és edzeni egy kicsit, az garantáltan segíteni fog, elvégre felgyorsul az anyagcseréd. Csak ne feledd pótolni a folyadékot. Viszont a szauna rossz döntés, a forróság, a megemelkedett vérnyomás nem macskajajosoknak való. A legjobb, ha van időd átaludni ezt az időszakot, ezért tervezd meg úgy a nagy bulikat, hogy másnap egészen estig lustálkodhass, így a szervezeted kényelmesen helyre rakhatja magát.

Címkék: