Örültek diétája

Az év vége a számvetések és listakészítések időszaka. Mi sorra vettük, hogy melyek a még ma is legnépszerűbb ostobaságok a fogyással kapcsolatban.


Az év vége a számvetések és listakészítések időszaka. Mi sorra vettük, hogy melyek a még ma is legnépszerűbb ostobaságok a fogyással kapcsolatban.

Durva diéta

Sokan azt hiszik, ha annál is kevesebb kalóriát visznek be a szervezetükbe, mint amennyire a túléléshez szükségük van, akkor hirtelen elégetik az összes felesleges tartalékukat. Egy felnőtt embernek átlagosan napi 1000 kalóriára van szüksége, ennél kevesebb már nem diéta, hanem éhezés, mely roncsolja szerveket, és zsír helyett izomtömeg vesztéshez vezet.

Csak a diétás termékek

A „light”, „diet” és „alacsony zsírtartalmú” feliratokkal ellátott termékek nem minden esetben egészségesek. A diétás joghurtokban, üdítőkben az édes ízt mesterséges anyagokkal pótolják, melyet a szervezet nehezen tud lebontani. A csak és kizárólag ilyen termékek fogyasztása lehet, hogy súlyvesztéshez vezet, de egészségtelen.

Zsírtalanul

A zsírra szüksége van a szervezetünknek. Felhasználjuk az agyunk működéséhez, a sejtfalak felépítéséhez, sőt, még a szívveréshez is elengedhetetlen van zsírra. Ez nem azt jelenti, hogy a zsírban gazdag ételek egészségesebbek, de teljesen kiirtani a zsírt az étrendünkből felelőtlenség.

Napi egyszer

Több felmérés is bizonyította már, hogy a napi egy étkezés egészségtelen, és azok, akik csak egyszer esznek, hajlamosabbak a túlsúlyra, mint azok, akik elosztják egész nap az energia-bevitelt.

Mesterségesen

Egy egész iparág épül a fogyasztó tabletták, teák és krémek eladására. Könnyű, megvásárolható utat kínálnak az embereknek. Csak idd meg és máris gyorsan leég rólad a zsír, vagy kend be a csípőd a krémmel és eltűnnek a párnák. Ne ámítsd magad, nincsenek csodaszerek, csak kemény munka, tudatos étrendváltás, és önuralom vihet sikerre.

Címkék: