Szabadulj meg a mérgektől!

A tavasz a megújulás, ezzel együtt pedig a méregtelenítés időszaka is. De vajon hogyan fogj hozzá? Miért van rá szükség?A légszennyezés, az adalékanyagokkal dúsított ételek, a kemikáliákkal teli kozmetikumok, tisztítószerek sok mérget juttatnak a szervezetünkbe. Ezek egy része lerakódik, melynek következtében fáradékonyak leszünk, bőrünk fakóvá válik, és kellemetlen tünetek egész sorát tapasztaljuk magunkon.Mire vigyázz?Ne kezdj hozzá hirtelen felindulásból a méregtelenítéshez! Először tájékozódj, mert egy rosszul megválasztott diétával többet ártasz, mint használsz. Otthon csak kímélő, fokozatos méregtelenítésre vállalkozz, erre is csak legfeljebb 1-3 napig. Komolyabb koplalókúrákat csakis orvosi felügyelettel, optimális esetben egy böjtházban végezz. Mozogj, de ne erőltesd túl magad, inkább sétálj, jógázz, esetleg ússz. Szaunázhatsz is, de csak amíg jól esik. A lelkedre is szánj egy kis időt.Ha kellemetlen tüneteket tapasztalsz, pihenj, és igyál minél több vizet.Így építsd fel:Az átvezető napokon fokozatosan hagyd el a húst, a tejtermékeket, a fehér lisztet, a cukrot, a kávét, a cigarettát, az alkoholt, a szénsavas üdítőket. Ezután 2-3 napig fogyassz zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonát és legalább napi 2,5-3 liter vizet. Végül 2-3 nap alatt fokozatosan állj vissza a normál életmódra – bár a kávéról, cigarettáról, cukorról jó lenne végleg lemondani!www.zoldsalata.blogspot.com


A tavasz a megújulás, ezzel együtt pedig a méregtelenítés időszaka is. De vajon hogyan fogj hozzá?

 

Miért van rá szükség?

A légszennyezés, az adalékanyagokkal dúsított ételek, a kemikáliákkal teli kozmetikumok, tisztítószerek sok mérget juttatnak a szervezetünkbe. Ezek egy része lerakódik, melynek következtében fáradékonyak leszünk, bőrünk fakóvá válik, és kellemetlen tünetek egész sorát tapasztaljuk magunkon.


Mire vigyázz?

Ne kezdj hozzá hirtelen felindulásból a méregtelenítéshez! Először tájékozódj, mert egy rosszul megválasztott diétával többet ártasz, mint használsz.

 

Otthon csak kímélő, fokozatos méregtelenítésre vállalkozz, erre is csak legfeljebb 1-3 napig. Komolyabb koplalókúrákat csakis orvosi felügyelettel, optimális esetben egy böjtházban végezz.

 Mozogj, de ne erőltesd túl magad, inkább sétálj, jógázz, esetleg ússz. Szaunázhatsz is, de csak amíg jól esik.

 

A lelkedre is szánj egy kis időt.

Ha kellemetlen tüneteket tapasztalsz, pihenj, és igyál minél több vizet.Így építsd fel:

Az átvezető napokon fokozatosan hagyd el a húst, a tejtermékeket, a fehér lisztet, a cukrot, a kávét, a cigarettát, az alkoholt, a szénsavas üdítőket.

 

Ezután 2-3 napig fogyassz zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonát és legalább napi 2,5-3 liter vizet.

 

Végül 2-3 nap alatt fokozatosan állj vissza a normál életmódra – bár a kávéról, cigarettáról, cukorról jó lenne végleg lemondani!


www.zoldsalata.blogspot.com

Címkék: