Védd a szemed és a szád a naptól!

Ezekben a hetekben már rendszeresen kell számolnunk az extrém mértékű UV-sugárzással, amely a száj érzékeny bőrét is megviseli, és a szemnek sem tesz jót. Hogyan védekezzünk ellene? Válassz megfelelő UV-szűrővel rendelkező napszemüveget. Mivel az Európai Unióban már nem lehet UV-védelem nélküli szemüveget forgalomba hozni, az innen érkező szemüvegekkel nemigen van gond, még akkor sem, ha olcsók. A távol-keleti szemüvegekkel viszont érdemes vigyázni, a fogyasztóvédők hálóján minden évben sok akad fenn közülük. Valójában többet ártanak, mint használnak, mivel a sötét üveg mögött kitágul a pupilla, és így többet nyel el a káros UV-sugarakból. A szemüvegen legyen rajta a gyártó és a forgalmazó neve, a filter kategóriája (1-től 4-ig, és 4-es fokozat esetében az is, ha a szemüveg autóvezetéshez nem megfelelő), valamint a szabványoknak való megfelelést mutató CE jelzés. A fazonnál arra is figyelj, hogy minél nagyobb területen fedje a szemet, és az oldalról érkező sugaraktól is védjen. A szád védelme érdekében kerüld az olvadós rúzsokat és a csillogó szájfényeket ebben az időszakban. A szájfények csillogásuknál fogva felerősítik az UV-sugarak hatását. Helyettük válassz fényvédőt tartalmazó ajakápolót. A faktorszám legyen minél magasabb, akár 50-es is, a szádnak úgysem kell lebarnulnia. Este ne feledd a regeneráló ajakápolót – ha a természetes megoldások híve vagy, akkor shea- vagy kakaóvajjal is átkenheted a szádat. http://zoldsalata.blogspot.com


Ezekben a hetekben már rendszeresen kell számolnunk az extrém mértékű UV-sugárzással, amely a száj érzékeny bőrét is megviseli, és a szemnek sem tesz jót. Hogyan védekezzünk ellene?


 

Válassz megfelelő UV-szűrővel rendelkező napszemüveget. Mivel az Európai Unióban már nem lehet UV-védelem nélküli szemüveget forgalomba hozni, az innen érkező szemüvegekkel nemigen van gond, még akkor sem, ha olcsók.

 

A távol-keleti szemüvegekkel viszont érdemes vigyázni, a fogyasztóvédők hálóján minden évben sok akad fenn közülük. Valójában többet ártanak, mint használnak, mivel a sötét üveg mögött kitágul a pupilla, és így többet nyel el a káros UV-sugarakból.

 

A szemüvegen legyen rajta a gyártó és a forgalmazó neve, a filter kategóriája (1-től 4-ig, és 4-es fokozat esetében az is, ha a szemüveg autóvezetéshez nem megfelelő), valamint a szabványoknak való megfelelést mutató CE jelzés.

 

A fazonnál arra is figyelj, hogy minél nagyobb területen fedje a szemet, és az oldalról érkező sugaraktól is védjen.

 

A szád védelme érdekében kerüld az olvadós rúzsokat és a csillogó szájfényeket ebben az időszakban. A szájfények csillogásuknál fogva felerősítik az UV-sugarak hatását.

 

Helyettük válassz fényvédőt tartalmazó ajakápolót. A faktorszám legyen minél magasabb, akár 50-es is, a szádnak úgysem kell lebarnulnia.

 

Este ne feledd a regeneráló ajakápolót – ha a természetes megoldások híve vagy, akkor shea- vagy kakaóvajjal is átkenheted a szádat.

 

http://zoldsalata.blogspot.com

Címkék: