Instant felfrissülés: Egyszerű gyakorlatsor a jakuzziban

Bár a fáradtság sokszor a kanapéra szögezi áldozatait, a mozgás valójában sokkal több energiával tölti fel testünket, mint azt gondolnánk. Néha pont azért érdemes beiktatni egy gyorsan elvégezhető gyakorlatsort, hogy felfrissüljünk, s üdébben fogjunk neki a ránk váró feladatok elvégzésének.


Vállemelés

A felső vállizmokat mozgathatjuk át ezzel a gyakorlattal. A vízben ülve húzzuk fel a vállakat (mintha duzzogva vállat vonnánk), majd tartsuk ki ezt a pózt pár másodpercig, végül engedjük vissza a vállakat. A feladatot ismételjük meg legalább tízszer.

Vállkörzés

Ezzel a gyakorlattal az egész váll kilazítható. Ülve kényelmesebb elvégezni, de akár fel is állhatunk hozzá. Csináljunk egy körző mozdulatot előre, majd itt álljunk meg, és tartsuk ki a pózt három másodpercig. Ezután végezzünk körző mozdulatot hátrafelé. Ezt is ismételjük meg tízszer.

Fejkörzés

A nyakat és a vállakat is kilazíthatjuk fejkörzéssel. Ehhez üljünk le a medencében, nézzünk felfelé, majd döntsük a fejünket jobbra és balra háromszor. Ezután előre és hátra ismételjük a mozgást szintén háromszor, míg lassan egy teljes kört teszünk a fejünkkel.