Isteni málnás smoothie a ragyogó bőrért

A gyümölcs alapú, hűsítő smoothie-k tökéletes napindítók, mert teli vannak vitaminnak és ásványi anyagokkal, telítenek, de nem nehezítik el a gyomrot, feltöltenek energiával, és nem mellesleg nagyon finomak is. Ennek a málnás változatnak már a színe is gyönyörködtet, ráadásul a bőrnek is jót tesz.


A málnás smoothie minden összetevője úgy lett kiválogatva, hogy a bőr számára fontos anyagokat tartalmazza az ital, így egészséges helyettesítője lehet a reggeli kávénak vagy teának.

Hozzávalók:

500 ml víz - a bőr számára fontos hidratációt nyújta a magas vízaránnyal rendelkező ital. A száraz bőr gyorsabban ráncosodik és jóval sérülékenyebb, ezért elengedhetetlen a nedvesség pótlása vízfogyasztássa.

2 db banán - C és B6 vitamintartalma miatt a banán is sokat tesz a bőr rugalmasságának megőrzésében. A benne található antioxidánsok pedig csökkentik a szabadgyökök bőröregítő hatását.

250 g málna - ugyancsak népszerű antioxidáns a málna, a magjai pedig - bálmilyen kellemetlenek is legyenek - jó omega-3 és 6 zsírsav források, így hasznos fegyverek a bőrbetegségek ellen.

4 db datolya/méz - a datolya remek A-vitamin forrás, míg a méz közismert gyulladáscsökkentő, tehát mindkettő jó választás édesítésnek.

1 ek lenmag -nyugtató és májvédő hatása miatt is népszerű a lenmag, ami jó hatással van a bőrpírra, rozáceára és egyéb irritációra, valamint ezek a magok is remek antioxidáns források.

Elkészítés: Egy turmixgépben adjon 500 ml vízhez 2 banánt, 250 fagyasztott málnát, pár szem datolyát vagy mézet, hogy édesebb legyen az ital és 1 evőkanál lenmagot a benne található magas omega-3 zsírsavtartalom miatt. Turmixolja a keveréket, amíg egynemű masszát nem kap, és lassan kortyolgatva élvezze a gyümölcsös íz harmóniáját.

Ha szeretné bőrét egészségesnek és szépnek tudni, akkor a táplálkozáson felül az ápolásában is fordulhat a természetességet hírdető medikozmetikumok felé. A !QMS Medicosmetics nemcsak télen, hanem a nyári időszakra is kínál orvosi tisztaságú készítményeket és hatóanyagban gazdag kezeléseket minden bőrtípusra. Válogasson kedve szerint a díjnyertes termékcsalád tagjaiból.