Légúti megbetegedések ellen vesse be a gőz erejét

A téli időszakban a hidegen kívül a gyakori meghűlés és a különféle légúti megbetegedések is rombolják az egészséget. A gyógykezelés kiegészítéseként érdemes bevetni a gőz erejét, ami megkönnyíti a légzést.


A zuhanykabin méretű gőzkabinok egyre elterjedtebbek a magyar háztartásokban is, nem véletlenül. A náthásabb időszakban rengeteget segítenek a könnyebb légzésben és a nyugodtabb alvásban, de a bőrnek is kifejezetten jót tesz a rendszeres gőzölés.

A gőzkabinok többsége ráadásul beépített LED világítással rendelkezik, így fényterápiás hatása is van, de ami talán még ennél is fontosabb, illatadagolója lehetővé teszi, hogy illatos gőzzel nyugtassa irritált tüdejét és nyálkahártyáját.

Az illatadagolóba érdemes olyan anyagokat tenni meghűlés esetén, ami segíti a gyógyulást. A kamilla híres nyugtató, a kakukkfűolaj pedig a lerakódott váladék fölszakításában segít. A borsmenta és az ánizs ugyancsak megkönnyíti a légzést, az előbbi pedig köptetőként is használható és nem hagyja kiszáradni az orr nyálkahártyáját. Jól látható tehát, hogy betegség esetén a gőz ősi erejét modern eszközökön keresztül élvezheti egész testével és családjával együtt.