A karácsony és a masszázsmedence rögös kapcsolata

Az ünnepi aktualitás miatt kicsit elméláztunk a karácsony és a masszázsmedence kapcsolatáról. A két, látszólag egymástól teljesen független tételnek bizony van köze egymáshoz, bár kapcsolatunk nem volt mindig felhőtlen az idők során.


Az ünnepi aktualitás miatt kicsit elméláztunk a karácsony és a masszázsmedence kapcsolatáról. A két, látszólag egymástól teljesen független tételnek bizony van köze egymáshoz, bár kapcsolatunk nem volt mindig felhőtlen az idők során.

A karácsonyi fürdő, mint az év végi megtisztulás jelképe mindig is a kereszténység fontos rituáléi közé tartozott, de mivel ezen (és húsvéton) kívül a gyakori fürdés nemkívánatos tevékenységnek számított, így az ókori római fürdőkultúra hamar a feledésbe merült a kereszténység elterjedésével. A meleg vizes fürdőházak egyre ritkábbak lettek, míg a középkori Európában már csak a nagyobb kastélyok rendelkeztek közös fürdőkkel. A 13. században a mórok hatására aztán újra népszerűvé kezd válni a kényeztető fürdő, melyet legalább annyira a lélek, mint a test megtisztításáért végeznek.

A jakuzzik, masszázsmedencék mai kedveltsége azonban egy európán kívüli hatásnak köszönhető. Mikor a technológia a Jacuzzi testvérek révén már adott volt, az újdonságokra fogékony amerikaiak szembesültek a japán fürdőkultúrával, mely olyan nagy hatást gyakorol rájuk, hogy rekord sebességgel kezdik átvenni a kényeztető forró fürdőzésnek a szokását. A stresszes nap utáni lazítás és a pezsgőfürdő  azóta már a kényelem szinonimájává vált, mely még az egészségre is kedvező hatással van.

Ma már egy masszázsmedence nemcsak "megtűrt" eleme lehet egy karácsonyi partinak, hanem a lelke is. A világon több wellness szálloda és központ is tart ez idő tájt karácsonyi, Mikulás partikat, ahol a buli öltözet helyett a piros bikini hódít. A modern masszázsmedencék önmagukban is képesek ellátni a parti lelkének a szerepét a beépített audiovizuális technológiájuknak köszönhetően.

A Caldera Spa masszázsmedencék majd' mindegyike rendelkezik víz alatti (többszínű) világítással, megvilágítható szökőkutakkal és mp3 lejátszására is alkalmas berendezéssel. A karácsonyi zenéhez tehát nem kell külön zenelejátszót beszerezni, és a medence zöld, piros fényei is képesek megteremteni az ünnepi hangulatot.

Ha szívesen olvasna arról, milyen jótékony hatásai vannak a pezsgőfürdőzésnek, iratkozzon fel hírlevelükre itt.

Címkék: