Alkohollal a medencében? Talán nem kellene…

Ha most a kezedben egy hideg sörrel ülsz a masszázsmedencédben, és épp olvasod a cikkünket, akkor talán nem időben szóltunk: az alkoholfogyasztás a forró vízben nem épp a legjobb ötlet. Meg is mondjuk, miért.


Ha most a kezedben egy hideg sörrel ülsz a masszázsmedencédben, és épp olvasod a cikkünket, akkor talán nem időben szóltunk: az alkoholfogyasztás a forró vízben nem épp a legjobb ötlet. Meg is mondjuk, miért.

Tudjuk, nem ezt szeretnéd hallani, mert a bulizás és a pezsgőfürdőzés kéz a kézben járnak, de fontos, hogy tisztában legyél a kockázatokkal.

Súlyos kiszáradás – Ha meleg vízben, pezsgőfürdőben ülsz, még akkor is verejtékezel, ha nem érzed. A dehidratációt pedig csak fokozza az alkoholfogyasztás, így erre mindenképpen ügyelned kell. Nem véletlen, hogy sok esetben a másnap egy kiadós fejfájással indul, és ez a legjobb mutatója a dehidratált állapotnak. Súlyosabb esetben szédülés, hányinger, erős szívdobogás is társulhat hozzá, így ezt igazán nem kellene félvállról venni!

Szív problémák – A forró vizes pezsgőfürdőzés megnöveli a test hőmérsékletét, ami a vér gyorsabb áramlásához vezet. Ez már önmagában is megterheli a szervezetet, nem beszélve arról, ha ehhez még alkohol is társul. Több tünetet is okozhatnak ezek együttesen: zavarodottság és szédülés léphet fel. Ájulás, teljes levertség, fejfájás és hányinger is előfordulhat. Extrém izzadás sem ritka, amihez ha szapora szívverés társul, akkor elég komoly pánikot okozhat. Ha iszogatás közben ezeket a tüneteket véled felismerni, akkor szállj ki a medencéből, és hűtsd le a testedet egy hideg zuhannyal. Igyál sok vizet, és tartózkodj a hűvös levegőn, hogy a szervezeted visszahűljön.

Ájulás a medencében – A masszázsmedencében töltött pihenés során az izmok teljesen ellazulnak, az elme megnyugszik, és ez annyira könnyed és kellemes érzés, hogy észre sem veszed, már el is aludtál. Az alkoholfogyasztás is hasonlóan kellemes érzéssel tölthet el, és ez a két hatás már éppen elegendő ahhoz, hogy belesüllyedj a vízbe és megfulladj. Különösen veszélyes lehet mindez akkor, ha egyedül tartózkodsz a vízben.

Felelőtlenség – Az alkohol befolyásoltsága alatt az ember sok olyan dolgot megtesz, amit józanul sosem tenne. Ez akkor lehet igazán veszélyes, ha a medencében gyerekek is tartózkodnak, akikre neked kellene vigyáznod. Éppen ezért mindig tartsd szem előtt, hogy észnél kell lenned ahhoz, hogy a tragédiákat elkerülhesd.

Széttört üveg – Ha egy behűtött üveges sört a forró vízbe teszel, fenn áll a veszélye annak, hogy az üveg szétrobban, és a medence tele lesz szilánkokkal. Ha mindez bekövetkezik, kénytelen leszel leereszteni a medencét és eltávolítani minden egyes szilánkot. Ez legalább egy egynapos munkát jelent csak azért, mert sört szerettél volna inni a medencében…

Címkék: