Hóban, fagyban is élvezheted a masszázsmedencéd! 2. rész

Akár esik, akár fúj, ne hagyd, hogy az időjárás ossza be az idődet. A masszázsmedencére kialakított rutint a hideg beálltával is folytathatod, még a hó sem jelenthet akadályt, ha alaposan felkészülsz.


Akár esik, akár fúj, ne hagyd, hogy az időjárás ossza be az idődet. A masszázsmedencére kialakított rutint a hideg beálltával is folytathatod, még a hó sem jelenthet akadályt, ha alaposan felkészülsz.

Sapka a vízben!

Ezúttal nem úszósapkáról van szó, hanem kötött sapkáról, ami a meleg vízből kilógó részek fagyvédelméről gondoskodik. Csak azért, mert a tested nagy része a meleg vízben pihen, ne hidd, hogy az arcot nem érheti komoly sokk a hidegben. A kemény mínuszok alatt még fagyási sérülések is előfordulhat, nem érdemes hát kísérteni a szerencsét. A sapka alá pedig a hosszú hajat is begyűrheted, hogy kellő távolságra kerüljenek a hajszálaid a befúvóktól.

Melegítsd elő a törülközőt!

Mielőtt kimennél csobbanni a hidegbe, tedd a ruhaszárítóba vagy a radiátorra a fürdőköpenyed és a törülköződ, hogy bebugyolálhasd magad. Sokkal könnyebb lesz a hidegbe egy szál semmiben kimenni, ha egy meleg fürdőköpeny ölel körül, de a kiszállás is csábítóbbá válik, ha tudod, hogy jó meleg törülköző vár majd rád a lakásban.

A medence kihűlése ellen thermotetővel védekezz!

Figyelj az arcvédelemre!

Ha a sapkáról már gondoskodtál, akkor már csak az arcodat kell védeni a csípős hideg ellen. Használj vízzel nem lemosható krémeket, hogy a vizet se szennyezd, de azért az erős szélnek vagy a hűvös időnek ne a bőröd lássa a kárát. Válogass a síeléshez és egyéb téli sportokhoz ajánlott készítmények közül, amelyek kifejezetten a cudar hideg kellemetlen hatásai ellen lettek kifejlesztve. Ha ezek nem állnak rendelkezésre, akkor maradj valamilyen zsírosabb krémnél, ami védi az arc és a szemkörnyék finom bőrét, valamint a bőrfelszín alatt húzódó sérülékeny hajszálereket.

Ha szeretnéd megtudni, hogy hogyan lehet az ideális masszázsmedencét kiválasztani, töltsd le jakuzzi vásárlási útmutatónkat.

Címkék: