Jógázza a habokban!

A Jóga Világnapja alkalmából hoztunk néhány jógagyakorlatot, amit egy kis odafigyeléssel a masszázsmedencédben is kivitelezhetsz.


A Jóga Világnapja alkalmából hoztunk néhány jógagyakorlatot, amit egy kis odafigyeléssel a masszázsmedencédben is kivitelezhetsz.

Bemelegítés – Fontos, hogy mielőtt bármilyen mozgásba kezdenél, melegítsd be az izmaidat néhány könnyed feladattal. Végezz néhány egyszerű nyújtógyakorlatot, hogy formába hozd az izmokat, és ezzel elkerülhesd a sérüléseket.

Hullám pozíció – Állj a medence közepére egyenesen, kis terpeszben, vállszélességben. Emeld fel a jobb kezedet egyenesen, döntsd el balra, miközben a csípődet kitolod jobbra. Nézz fel a jobb kezedre. Végezd el a feladatot a másik irányba is.

Fél csónak pozíció – Ülj a medence ülőrészének a szélére úgy, hogy a hátad egyenes legyen, a karjaid nyújtva a lábaidon nyugszanak. Találd meg az egyensúlyt, majd emeld meg a behajlított lábaidat úgy, hogy a vízfelszínnel párhuzamosak legyenek. Majd a karjaidat told előre a lábadon egészen addig, ameddig tudod.

Fél hold pozíció – Állj zárt lábakkal a medence közepére, majd helyezd a kezedet a hátad alsó részére, a csípő vonalában. A könyökeidet amennyire tudod, tartsd párhuzamosan, majd finoman told a derekadat előre, miközben a fejeddel felfelé tekintesz. Ne engedd, hogy a fejed hátrabillenjen. Tartasd néhány pillanatig, majd egyenesedj ki.

Hullámtörő pozíció – Állj egyenesen a medence közepére, kis, vállszélességű terpeszben. Nyújtsd ki mindkét karodat magad előtt. A felső tested segítségével (nem törzsből!) fordulj jobbra, közben a karjaidat mindvégig tartsd egyenesen. Ismételd meg a másik oldalra is. 

Címkék: