Profilom 2017. szeptember 23. Szombat - Tekla

Már ezrek álmát könnyíti meg a jakuzzi, csatlakozz te is a nyugodtan pihenők táborához


Megfelelő alvás nélkül sokkal rosszabbul teljesítünk az élet minden területén, ezért még inkább fontos, hogy az éjszakákat többségében nyugodtan, pihentető álommal töltsük. Kismamáknak, vizsgaidőszakon átmenő fiataloknak és stresszes dolgozóknak egyaránt egy forró fürdőre van szüksége.

Az álmatlanság sokkal gyakoribb jelenség, mint hinnénk. Változó mértékben ugyan, de legalább a lakosság 50 %-át érinti a vissza-visszatérő álmatlanság problémája. Az esetek többségében a pihentető, relaxáló tevékenységek mennyiségének és minőségének növelésével jól kezelhető a probléma. A sportolás, a hobbik és a természet közelsége is csökkenti a szorongás mértékét, amely nyugodtabb alváshoz vezet.

Ebben segíthet a napi rendszerességgel végzett forró vizes fürdő is. Az alvászavarok megjelenésekor iktass be lefekvés előtt másfél órával egy 15 perces masszázsmedencés fürdőt. A jetek bekapcsolása opcionális, a legfontosabb munkát ugyanis maga a forró víz végzi. A meleg ellazítja a görcsös izmokat, megnyugtat, felmelegít, de a test belső hőmérsékletét fokozatosan csökkenti, mely érdekes módon ugyancsak a mély alvást segíti elő. A jakuzzi a hűvösebb belső maghőmérséklet elérésével azt a természetes állapotot idézi elő, ami alvás előtt normális esetben úgyis végbemegy a testben, így a stresszesebb elme is jobban ráhangolódhat a regeneráló alvásra.

Ha szeretné megtudni, hogy hogyan lehet az ideális masszázsmedencét kiválasztani, töltse le jakuzzi vásárlási útmutatónkat.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook