Miért szeretjük a masszázsmedencéket?

Összegyűjtöttük azokat az ismérveket, amelyek a mellett szólnak, hogy egy jakuzziban töltött idő mind a testnek, mind a szellemnek kedvező. Lássuk, melyek ezek!


Összegyűjtöttük azokat az ismérveket, amelyek a mellett szólnak, hogy egy jakuzziban töltött idő mind a testnek, mind a szellemnek kedvező. Lássuk, melyek ezek!

Garantált a pihentető alvás – Egy amerikai tanulmány szerint (Journal of Physiologyical Anthropology Applied Human Science), ha lefekvés előtt veszünk egy fürdőt, vagy ha pihenünk egyet a masszázsmedencénkben, akkor ennek hatására megemelkedik a test hőmérséklete, így hamarabb elálmosodunk, és egyben javul az alvás minősége is.

Kiváló stresszoldó – A meleg testhőmérséklet beindítja a természetes stresszűző hormonokat, a dopamint. A meleg víz és a masszázsmedencében működő izomlazító fúvókák egyensúlyba hozzák az idegrendszert, és ezzel egy időben a testet és az elmét is egy nyugodtabb állapotba emelik.

Enyhíti az ízületi fájdalmakat – Akár a meleg vízben, akár a masszázsmedencében tartózkodunk, a felhajtóerő testünk 90%-ára hat. A felhajtóerő segít enyhíteni a merevséget és az ízületi fájdalmat azáltal, hogy kisebb nyomás nehezedik rájuk.

Köszvénymentesen Az Amerikai Köszvény Alapítvány szerint, az ízületi gyulladástól szenvedők élete könnyebbé válik, ha reggelente meleg vízben, masszázsmedencében áztatják magukat, mert sokkal jobban tudnak mozogni a nap folyamán. A meleg víz hatására ugyanis csökken a stressz, és fájdalommentesebb, szabadabb életet élhetnek.

Izom relaxáció – Akik izomfájdalomban vagy érzékenységben szenvednek, azoknak egy pezsgőfürdő egészen új élményeket jelent majd. A meleg víz fokozza a vérkeringést, csökkenti az izomgörcsöket és segít enyhíteni a fájdalmat. A pezsgőfürdő hidroterápiás fúvókái izomlazító hatással bírnak, ez pedig elősegíti a gyógyulást.

Halld meg a szíved dobbanását! A meleg vízben a test hőmérséklete megnő, ami fokozza a vérkeringést. Ez emelkedett pulzusszámhoz vezethet, miközben a vérnyomás csökken. Éppen ezért, aki szívpanaszokkal vagy vérnyomásproblémákkal küzd, az mindenképpen konzultáljon orvosával, mielőtt a masszázsmedencét használatba veszi.

Címkék: