Miért a tonik az egyik legfontosabb kozmetikum?

Az arclemosó és a hidratáló krém fontossága önmagáért beszél, de vajon mit tud a tonik, amiért nem maradhat ki a tudatos arcápolásból? Tényleg olyan fontos állomás ez?


A tonikok viszonylag új kozmetikumok és a lemosók valamint a szérumok, hidratálók közé ékelődtek be. A kellemes illatú, olykor hűsítő hatású tonikok elsődleges feladata, hogy a lemosók után visszaállítsák a bőr természetes pH értékét és felkészítsék az arcot a további hatóanyagok befogadására. Van azonban egy ennél is fontosabb szerepük!

A tonik hidratál. Nagyon! Az egyik legjobb hidratáló a piacon, mert a vízzel ellentétben, a bőr ezt képes felszívni. Tehát a lemosás után vissza tudjuk pótolni vele az elvesztett nedvességet és azokat az anyagokat, amiket a lemosással kivontunk a bőrből. Ennek is köszönheti frissítő hatását, aminek nyáron is hasznát vehetjük.

Amikor a nagy melegben a bőr kiszárad, egy kevés tonikot spriccelve a bőrre, új életre kelthetjük. Ezért érdemes azt mindig magunknál tartani és olyan kellemes illatú terméket választani (mint a QMS Medicosmetic ápoló tonikja), amit nap közben is szívesen használunk.

Ha a tonik már nagyjából felöltötte a bőrt nedvességgel, akkor egy kevés nappali krémmel tehetjük fel a bőrápolási rutinra a koronát. Ez hozzáad még a bőr hidratációjához, és ami még fontosabb segít a bőrben is tartani azt. Nyáron tehát különösen fontos, hogy a lemosás és krém közé még beiktassuk a tonikot is, hogy a bőr mindig hidratált és ápolt maradjon.