4 mítosz az edzőteremben

Félsz, hogy a súlyzóktól olyan alakod lesz, mint egy testépítő versenyzőnek? Vagy azt hiszed, hogy a felülésektől eltűnik a puha pocak? Gondold újra!


Félsz, hogy a súlyzóktól olyan alakod lesz, mint egy testépítő versenyzőnek? Vagy azt hiszed, hogy a felülésektől eltűnik a puha pocak? Gondold újra!

 

1. számú mítosz: A súlyzós edzéstől olyan alakod lesz, mint a testépítőknek.

Mármint azoknak a testépítőknek, akik naponta akár 3-4 órán keresztül edzenek, és az étrendjüket, valamint a táplálékkiegészítők szedését is ahhoz igazítják, hogy minél több izmot építsenek fel? Ha ezt heti két edzés és egészséges, ám normál étrend mellett meg tudod csinálni, a világ összes testépítője téged fog üldözni a receptért. 

2. számú mítosz: a felülésektől eltűnik a pocak. Hát az sajnos nem fog: a hasizmaid szépen megerősödnek, csak épp nem fognak látszani a fölöttük levő zsírrétegtől. Ha kockás hasat szeretnél, nem úszod meg a zsírégető edzést, vagyis a futást, úszást, kerékpározást, aerobikot. 

3. számú mítosz: a súlyzózással növelhető a mellméret. Sajnos nem, mivel a mell mérete nem a mellizmoktól függ, a mell nagy részét a mirigyállomány és a zsírszövet építi fel. Mivel azonban a hátad szélesebb lehet az edzéstől, lehet, hogy tényleg nagyobb méretű melltartóra lesz szükséged. 

4. számú mítosz: amíg sportolok, azt eszem, amit akarok. Szép is lenne, de ha folyamatosan több kalóriát viszel be a szervezetedbe, mint amennyit elégetsz, akkor aligha fog formálódni az alakod. A szervezetednek ráadásul hasznos tápanyagokra van szüksége, nem felesleges zsiradékra és cukorra. Vagyis az egészséges táplálkozást nem tudod megúszni.

www.zoldsalata.blogspot.com

Címkék: