Az okostelefon még a sportban is segít

Az okostelefonok kétségtelenül megkönnyítik életünket, gördülékenyebbé teszik a mindennapokat. Miért ne használnád az edzések során is? Íme néhány alkalmazás, amely segíthet abban, hogy az a heti néhány óra még hatékonyabb legyen.


Az okostelefonok kétségtelenül megkönnyítik életünket, gördülékenyebbé teszik a mindennapokat. Miért ne használnád az edzések során is? Íme néhány alkalmazás, amely segíthet abban, hogy az a heti néhány óra még hatékonyabb legyen.


RunKeeper


Ez az alkalmazás nyomon követi az edzésedet elejétől a végéig. Használhatod futáshoz, biciklizéshez, túrázáshoz, úszáshoz – bár nem biztos, hogy vízbe kellene vinni a telefonodat ─, és még számos más sporthoz. A beállítások menüpontban testhezállóvá teheted az alkalmazást, súlyod, korod betáplálásával biztosan nem lesz tévedés a kalóriaszámlálásnál. Korábbi edzéseidet visszakeresheted, kitűzhetsz elérni kívánt célokat. Műholdra kapcsolódva kijelöli a térképen az edzés útvonalát is, így visszanézheted, milyen kanyargós utat tettél meg. Emellett egy női hang bizonyos időközönként közli veled a teljesítményed átlagos értékét, így tudni fogod, gyorsítanod kell-e, vagy inkább lassítani.

 

Endomondo


A RunKeeperhez hasonlóan az Endomondo is edzéseid útvonalát, hosszát, gyorsaságát, az elégetett kalóriákat méri. Emellett megnézheted, mennyi vizet vesztettél a mozgás során, így elkerülheted a dehidrációt. Szintén rengeteg mozgásforma közül választhatsz, a pilatestől kezdve a hegymászásig bárhová követ az alkalmazás. Külön érdekessége, hogy az edzés végén visszanézheted, mikor voltál a topon, és mikor fáradtál el. Endomondo-nyelven: mikor voltál nyuszi, és mikor teknősbéka.


GymGoal ABC


Súlyzós, konditermi edzéseidhez nagy segítség lehet a GymGoal ABC. 280 gyakorlattal és 52 edzéstervvel tényleg megtanulhatod a súlyzózás ábécéjét. A testtérkép menüben kiválaszthatod a megcélzott, problémás területet, és máris megkapod a megfelelő gyakorlatokat, melyekkel a kívánt testrészed feszesítheted. 


Water Your Body


Edzés közben nem szabad megfeledkezni a folyadékbevitelről sem. Az alkalmazással nyomon követheted, mennyi vizet ittál aznap, különböző térfogatú poharak és üvegek állnak ehhez rendelkezésedre. A Water Your Body figyelmeztet, ha hosszú ideje nem ittál, és addig nem is hagy nyugton, míg a megfelelő mennyiséget be nem vitted. 

 

MyFitnessPal


A mozgás mellett az étkezésekre is oda kell figyelni, és ehhez nem is választhatnál jobb társat, mint a MyFitnessPal. Betáplálhatod személyes adataidat, a napi kalóriaigényedet, az alkalmazás pedig kiszámolja a szükséges tápanyagmennyiséget. Saját kis receptkönyvet alakíthatsz ki barátoddal, „aki” folyamatosan figyeli, betartod-e az étkezésre vonatkozó szabályokat. 


Címkék: