CrossFit, az idei év nagy durranása

Robbanásszerűen megnőtt a CrossFit edzőtermek száma idén. Világsztárok is hódolnak ennek az összetett, testet és lelket egyaránt megdolgoztató mozgásformának.


Robbanásszerűen megnőtt a CrossFit edzőtermek száma idén. Világsztárok is hódolnak ennek az összetett, testet és lelket egyaránt megdolgoztató mozgásformának.

Milyen edzésforma a CrossFit?

A lényege, hogy olyan, elsősorban izomerősítő gyakorlatokat végezz, melyek a mindennapokban is hasznodra lehetnek. Egy jó edzésterv átmozgatja a testet a kisujjtól a nyakig, de alapvetően a hátra és a végtagokra koncentrál. Nincs kötött eszköztára, mert pusztán saját tested súlyát használva is épp úgy teljes értékű CrossFit edzést hajthatsz végre, mintha súlyokkal dolgoznál. Ám, ha kedveled az eszközöket, akkor a kettlebell, medicin labda, olimpiai rúd és tárcsák, tornász gyűrű, vagy akár a traktorgumi és evezőpad közül is választhatsz.

Népszerűségének titka

Már az elmúlt évben is lehetett látni, hogy egyre népszerűbb ez a mozgásforma. Elterjedésében talán a sztárok is segítettek, mert Robert Downey Jr., Hugh Jackman és Gerard Butler is esküszik erre a technikára. Elsősorban azok kapták fel, akik ráuntak a folyamatosan változó, megújuló fitneszedzésekre és különleges kellékekre. A CrossFit edzést azok választják, akik klasszikus mozgásra vágynak, érezni akarják, ahogy megsajdul az izmuk, amikor felhúzzák a súlyt a mellkasukig, vagy magukat a gyűrűre. És vágynak arra is, hogy ne csak a ritmusérzékük fejlődjön a nap végére, de a befőttes üveg teteje se legyen többé előttük akadály.

Címkék: