Hot Iron – Van, aki forrón szereti az edzést

A konditermek szigorú, de igen hatékony, valamint a csoportos edzések lelkesítő hangulatát ötvözi ez a pokoli jó edzés, amely során a tüzes vasat alakod formázásáért emelgetheted.


A konditermek szigorú, de igen hatékony, valamint a csoportos edzések lelkesítő hangulatát ötvözi ez a pokoli jó edzés, amely során a tüzes vasat alakod formázásáért emelgetheted.


Sok nő idegenkedik a súlyzós edzéstől attól tartva, hogy férfias izmokat növelnek majd. Ettől azonban nem kell tartani, a súlyzózásnak számos előnye van alakformálás szempontjából. A fogyáshoz, állóképesség növeléséhez természetesen szükség van kardió jellegű edzésekre is, a szálkás, formás test eléréséhez azonban a kettő kombinációja a célravezető.

Mindez rendben is van, de nem egyszerű – sőt, segítség nélkül egyenesen lehetetlen – egy jó edzésterv kialakítása a gépek és súlyzók alapos ismerete nélkül. A Hot Iron erre a dilemmára jelenthet megoldást.


A Hot Iron aerobic teremben elérhető óratípus, jól átgondolt és felépített súlyzós edzés. Az óra során erőnlétednek, fejlettségi szintednek megfelelő súllyal dolgozol. Legfontosabb eszközöd egy rúd, melyre a kiválasztott mennyiségű súlyokat felteszed, ráerősíted. Az óra előtt célszerű megbeszélni az edzővel, milyen súlyokat ajánl az edzéshez. Maga az edzés zenére történik – ebben oktatónként lehetnek eltérések, hiszen nincs egységes recept. A motiváló, lendületes ritmusok adják az óra alaphangulatát.


Az óra során a konditeremből ismert, alapvető gyakorlatokat végzed. Az egyszerűnek tűnő mozdulatokat helyes testtartással kell elvégezni – ez természetesen igaz az edzőtermi gyakorlatok végzésére is −, melyben az oktató nagy segítségedre lesz. A kontrollált mozgás miatt egy ilyen óra kifejezetten „lassúnak” tűnhet külső szemmel, de nem kell félni, az izmok folyamatosan dolgoznak. Az edzés során átdolgoztatod az egész tested, s a különböző ütemű és intenzitású gyakorlatok kifejezetten meglephetik izmaidat, s így nem kizárt, hogy azok másnap heves lázadozásba kezdenek majd.


Címkék: