Íme a 3 legnépszerűbb kutyás sport

Ha csapatban szeretsz küzdeni, és kutyád is van, akinek nem az az életcélja, hogy megdöntse a kanapén fekvés világrekordját, akkor válassz kutyás sportot. A három legnépszerűbb versenyszám következik:


Ha csapatban szeretsz küzdeni, és kutyád is van, akinek nem az az életcélja, hogy megdöntse a kanapén fekvés világrekordját, akkor válassz kutyás sportot. A három legnépszerűbb versenyszám következik:

Ül, fekszik, kulturáltan szórakozik!

Fábry Sándor saját kutyáját minden alkalommal ezzel a mondattal utasította rendre a tévéfelvételek előtt. Ez a parancssor az alapja az „obedience” kutyás sportnak is. A lényege, hogy a verseny során engedelmességi feladatokat kell megoldania a gazdinak és kedvencének. A kutyának követnie kell parancsolóját, visszahoznia az eldobott játékokat, testhelyzetek között váltani és a bírák a pontosság alapján rangsorolnak. A rally obedience során egy pályán kell végigmenni és a szokásos engedelmességi feladatok mellett szlalomozni is kell, illetve akadályokat kell megmászni. Ez egy sétálós sportág, így olyanok is űzhetik, akik az alapoktól szeretnék fejleszteni erőnlétüket.

Mission impossible

Az agility a szuperhős kutyáknak való. Olyan komoly akadálypályán kell teljes erőből végigrohanniuk a gazdi vezetésével, mely még Pókembernek is a becsületére válna. Mivel a gazdinak végig a kutya mellett kell futnia, ezért ez egy intenzívebb mozgás mindkét fél részére. Itthon és külföldön is látványos versenyeket szerveznek. Mivel a sportág népszerű, ezért nagy tömegeket vonz és komoly háttérrel rendelkezik.

Repülj kutya, repülj!

A kutyás frizbi, vagy disk dog talán a leginkább embert próbáló kutyás sport, ugyanis a páros mindkét tagja részt vesz a koreográfiában. A lényege, hogy 4-5 frizbivel táncos, akrobatikus programot kell közösen bemutatniuk melyet bírák pontoznak. Kicsit hasonlít a kutyás táncra. Ezen sport másik ága a távolsági futam, vagy throw and catch, mely során a kutyának egyre távolabb repülő frizbiket kell elkapnia, ezzel szerezve egyre több pontot.

Címkék: