Íme a legcsaládbarátabb síparadicsomok Európában

Rohamosan közeleg a síszezon, sokan már most lefoglalják utazásukat. Szerencsére a nagy európai síparadicsomokban a családokra is gondoltak, alábbi cikkünkben azokat a helyeket gyűjtöttük össze, ahová kisgyermekkel is nyugodtan tervezhet bárki síutat. 


Rohamosan közeleg a síszezon, sokan már most lefoglalják utazásukat. Szerencsére a nagy európai síparadicsomokban a családokra is gondoltak, alábbi cikkünkben azokat a helyeket gyűjtöttük össze, ahová kisgyermekkel is nyugodtan tervezhet bárki síutat. 

Lech, Ausztria

A Lech-völgyi Alpokban található festői síparadicsomot az egyik leginkább gyermekbarátnak tartják Európában. Rengeteg, kicsik számára szóló lehetőséget kínál, ráadásul a síparadicsomnak van egy felső része is, az Oberlech, ahová csak felvonóval lehet feljutni, így ez valóban a nyugalom szigete. A szakértők különösen a Goldenberger Hotelt ajánlják, amely legendásan ismert családbarát felfogásáról. Lechben emellett az a jó, hogy rengeteg, kezdők számára tökéletes pályával rendelkezik, így azok is nyugodtan választhatják úticélul, akik csak most ismerkednek a lécekkel.  

Alpe d'Huez, Franciaország

A Nyugati-Alpok gyöngyszemét talán senkinek sem kell bemutatni, aki egy kicsit is kedveli a síelést. Rengeteg pályával a kezdőktól és a tapasztaltabbaktól egészen a profiknak valókig. Különösen ajánlott családok számára, hiszen a síelés mellett a szánkózni, hófánkozni vagy hószánózni vágyók igényeit is kielégíti.

Val d'Isere, Franciaország

Igazi téli turistaparadicsom, amely mindent tud, amit Alpe d'Huez, de egy kicsivel többet is. Az alig kétezer lelket számláló falucska és síközpont ugyanis az 1963-ban létrehozott Vanoise Nemzeti Park határán fekszik, így nem csak kiváló síelési lehetőséget biztosít gyermekes családok számára, hanem különleges túrázási lehetőségeket is a gyönyörű természeti képződmények között. 

La Plagne, Franciaország

Szintén a francia Alpokban maradva érdemes megemlíteni La Plagne-t, amely tökéletes hely azoknak a családoknak, amelyekben a szülők síelni szeretnének, a gyermekeket azonban inkább más elfoglaltságok kötik le. A síparadicsom mellett egy farm működik, amely érdekes látnivalókkal kecsegteti a kisebbeket, akik kipróbálhatják a pónilovaglást is. Emellett egy fedett körhinta is a lurkók szórakozását szolgálja, de ez még nem minden. Az egész központot gyakorlatilag egy földalatti járatrendszer hálózza be, ahol a kisebbek biztonságosan eljuthatnak egyik helyről a másikra anélkül, hogy jeges, havas utakon kellene botladozniuk. Nem mellesleg a katakombákban való bóklászás remek mókát is kínál számukra. Az aktívabb gyerkőcök legnagyobb kedvence azonban a sípályák melletti szánkóparadicsom, ahonnan nagyon nehéz berángati őket a meleg hotelszobába. 

Verbier és St. Moritz, Svájc

Svájc és a svájci Alpok két legkedveltebb családos síparadicsoma. Verbier ugyanakkor nem csak sípályákkal csalogat, hanem egy egészen egyedi és gazdag kínálattal rendelkező spa-központtal is azoknak, akik ugyan szeretik a telet, a havat, de nem szeretnek vagy tudnak síelni. A spa-központok medencéikkel, élményfürdőikkel a gyermekeknek is bőven szolgálnak elfoglaltsággal. A St. Moritzba látogatóknak érdemes a Grand Hotel Kronenhofot felkeresniük, a szálloda egészen kiváló spa-részleggel rendelkezik. közel 2000 négyzetméteren minden megtalálható, ami egy igazi wellnessközpontból nem hiányozhat, de talán egy kicsivel több is. 

Ecole du Ski Francaise

Utolsó bemutatandó alanyunk nem is egy konkrét síparadicsom, hanem egy remek kezdeményezés, francia síískolák csoportosulása. A szervezethez immáron több mint 250 síiskola csatlakozott. A program lényege, hogy számos síparadicsomban található hotel nem csak szállást és síelési lehetőséget kínál vendégeinek, hanem külön ajánlattal várja a gyermekes családokat. Már hároméves kortól szerveznek sítanfolyamokat, van bébiszitter-szolgálat, gyermeknapközi és különféle animációs programok, könyvtár, foglalkozások. Aki tehát Franciaországba tervez síutat, érdemes felkeresnie az ESF honlapját, ahol tájékozódhat a lehetőségekről. 

Címkék: