Miért nem működik a diéta?

Papíron mindent jól csinálsz, mégsem látod az eredményt? Lehet, hogy olyan apróságokon csúszol el, amiket nem is tartasz kihágásnak. Pedig illik odafigyelni ezekre is, hiszen megeshet, hogy pont emiatt nem tudod elérni a célod. Lássuk hát, mire kell figyelni!


Papíron mindent jól csinálsz, mégsem látod az eredményt? Lehet, hogy olyan apróságokon csúszol el, amiket nem is tartasz kihágásnak. Pedig illik odafigyelni ezekre is, hiszen megeshet, hogy pont emiatt nem tudod elérni a célod. Lássuk hát, mire kell figyelni!


„Ezt mára már úgyis elrontottam!”

Hangzik az elkeseredett mondat egy palacsintás reggeli után. Rosszkedvedet kompenzálva – és mert már úgyis mindegy – ebédre hamburgert és sültkrumplit rendelsz azzal a gondolattal, hogy holnap folytatod ott, ahol abbahagytad. Öreg hiba. Gondold csak végig: egyetlen félrement étkezés még nem fogja felforgatni a diétádat. Persze, hogy plusz kalóriát jelent, de ha csak egy villásreggeli vagy egy ínyenc ebéd csúszott be, a nap hátralevő részében még folytathatod a diétádat valami egészséges fogással.


„Rá van írva, hogy alacsony zsírtartalmú.”

Ezen a ponton igazán át tudod verni magad – és még csak nem is tudsz róla! Az alacsony zsírtartalmú ételeket gyakran telenyomják cukorral, hogy az ízük azét jó legyen – és fordítva. Vegyél igazi, egészséges termékeket, alaposan böngészd át a csomagolást vásárlásnál, és ne csak a kalóriaértéket figyeld.


„A hétvégén elengedhetem magam.”

A hétvége nem különleges alkalom, hagyd a dőzsölést az ünnepekre. Egy hónapban nyolc hétvégi nap van. Ha mindet végigeszed, nem meglepő, hogy az eredmény nem jelentkezik. Legyenek állandó szabályaid, amelyeket mindig tartasz: például a napi három fő étkezésnek tartalmaznia kell zöldséget és/vagy gyümölcsöt. Ez érvényes a hétvégékre, a karácsonyra és a szülinapokra is!„Ez egy durva edzés volt – ehetek, amit csak akarok.”

Tény, hogy a szervezetednek edzés előtt és után is szüksége van némi üzemanyagra, de ez nem azt jelenti, hogy bármit megehetsz. Egy kimerítő óra után az edzőteremben semmi szükség arra, hogy az elégetett kalóriákat visszaedd. Ilyenkor is válaszd az egészséges és tudatos megoldást – fehérjére és szénhidrátra van szükséged, egyél gyümölcsöt és joghurtot.


„Csak egy harapást.”

Csak egy harapás pizza a párod edébjéből, egy kis kóstoló a desszertből. Ezeket az apró kihágásokat nem is tartod számon, hiszen tényleg apróságok. Mégsem elhanyagolható mennyiségű kalóriát veszel magadhoz az ilyen elcsábulások során. Figyelj ezekre is, mielőtt bármit megeszel, kérdezd meg magadtól, tényleg éhségről van-e szó. Ha pedig a nap végén elszámolásra kerül sor, ne felejtsd ki a „csak egy harapásokat” sem, ne verd át magad!


Címkék: