Tanulj meg elengedni!

Ahogyan elérkezik az ideje a tavaszi nagytakarításnak, megfontolandó, hogy belevágjunk a testet, lelket és szellemet felszabadító lomtalanításnak is. Poroljuk le a régi emlékeket, gondolatokat, félelmeket, és engedjük el bátran, amire már nincs szükségünk.


Ahogyan elérkezik az ideje a tavaszi nagytakarításnak, megfontolandó, hogy belevágjunk a testet, lelket és szellemet felszabadító lomtalanításnak is. Poroljuk le a régi emlékeket, gondolatokat, félelmeket, és engedjük el bátran, amire már nincs szükségünk.Buddha szerint megtanulni élni nem más, mint megtanulni elengedni. Ha azt vesszük, hogy a földi létben csak átutazók vagyunk, könnyen megérthetjük, miért felesleges a tárgyak és a lelki életünkre káros kapcsolatok, szokások halmozása.


A szabadság vágya mindannyiunkban ott él, ugyanakkor a gyökértelenségtől is félünk. Ennek a kettősségnek köszönhetjük, hogy az elengedés művészete most is épp olyan nagy jelentőséget kap a lelki életükre igényes emberek mindennapjaiban, mint például Buddha idejében.Manapság hihetetlenül bő választék tárul elénk, bármit is szeretnénk megvásárolni vagy elsajátítani. Persze ettől a jó döntéseket is egyre nehezebb meghozni. Ha pedig egyértelművé válik, hogy egy döntés rossz, nincs más hátra, mint elengedni.


A leltározás hasznos foglalatosság, de többnyire csak év végén vagy szülinapokkor jutunk el odáig, hogy valóban végiggondoljuk, mi mindent halmoztunk fel. A lelki lomtalanítás időigényes és olykor fájdalmas is lehet, de a tapasztaltak szerint minden szenvedést megér az a felszabadulás, melyet a folyamat eredményez.A legártalmasabb, ha félelmeinkhez vagy rossz emlékeinkhez ragaszkodunk. Ha egyedül nem megy, kérjük szakember segítségét, hogy végleg búcsút mondhassunk múltbéli „lomjainknak”.

Ha lelkünket megszabadítottuk a régi sebektől, szellemünket nem gátolják felesleges félelmek, már csak szervezetünk megtisztítása maradt hátra. Testünk meghálálja, ha minőségi tápanyagokat fogyasztunk, és sok mozgással tartjuk formában.A belső rend pozitívan hat majd egész életünkre. Ha megtanulunk elengedni, környezetünkben sem halmozzuk majd fel a kacatokat. Életünkben mindig marad hely az új és egyre jobb élményeknek, tapasztalatoknak és kapcsolatoknak.


Címkék: