TOP: ők a világ leggazdagabb női sportolói

A teniszezők ütötték meg a főnyereményt, a toplista végére épphogy csak befért egy autóversenyző. Ezek a nők nem csak a saját sportágukban, de az üzleti életben is sokat nyertek.


A teniszezők ütötték meg a főnyereményt, a toplista végére épphogy csak befért egy autóversenyző. Ezek a nők nem csak a saját sportágukban, de az üzleti életben is sokat nyertek.

A Forbes magazin listája szerint Maria Sharapova teniszező tavaly 7,5 milliárd forintot keresett. Ebben segítették olyan szponzorok is, mint Nike és a Tag Heuer. A sport mellett elindította saját vállalkozását is a Sugarprova cukrászati márkát, mely különleges édességekkel tört be a piacra és 2013-ban világszerte 1,5 milliárdos forgalmat hozott neki.

Serena Williams a világ legjobb teniszezőnője, ám ami az éves bevételt illeti, lecsúszott az aranyéremről. Mintegy 5 milliárd forintot keresett tavaly melynek jelentős részét a szponzorok dobták össze. A Nike, a Wilson és Gatorade támogatása mellett egy körömlakmárka, az OPI is szereti magát Serenaval reklámozni, mivel a teniszcsillag egyik védjegye évek óta a különlegesen festett körmei.

A dobogó harmadik fokán 4,5 milliárd forinttal a kínai Li Na áll, aki szintén teniszező. A világmárkák mellett Li Na-t kínai cégek is támogatják. A Forbes szerint a teniszezőnő karrierje során mintegy 800 millió forintot nyert különböző versenyeken.

Fehéroroszország büszkesége, Viktorija Azarenka 3.8 milliárd forintot keresett. Sportszergyártók sora támogatja teniszkarrierjében, emellett étrend-kiegészítő márka és óragyártó is szponzorálja némi reklámért cserébe. A 24 éve teniszező a pályán eddig 1,5 milliárd forintot ütött össze.

A lista kakukktojása Danica Patrick két okból is kilóg a sorból. Egyrészt, ő az egyetlen nem teniszező a TOP5-ben, másrészt férfiak között versenyez. Danica autóversenyző és a NASCAR sorozatban cáfol rá a női sofőröket súlytő előítéletekre. 3,6 millió forintos bevétele 2 milliárd szponzori támogatásból származik, illetve 1,6 milliárd forintot versenydíjakból autózott össze.

Címkék: