Végre itt a tavasz, futásra fel!

Lassan eltemethetjük a telet, elővehetjük végre az utcai futószettünket, és nekivághatunk az egyre kellemesebb, tavasziasabb levegőnek.


Lassan eltemethetjük a telet, elővehetjük végre az utcai futószettünket, és nekivághatunk az egyre kellemesebb, tavasziasabb levegőnek.


Kijár a tisztelet azoknak, akik télen is szembeszálltak a jeges járdákkal és a tüdejükbe áramló mínusz fokos oxigénnel, ezt azonban csak a tényleg edzett szervezet bírja. Akik a hidegben inkább az ideális hőmérsékletű edzőtermekben vagy otthon edzettek, azok bizonyára alig várták már a tél végét.


 

Mielőtt elkezdjük a szabad levegőn végezni kardio edzéseinket, figyeljünk oda néhány dologra. Egy pár hetes aktív edzés már legyen mögöttünk, így felkészítjük a szervezetünket a megterhelésre, valamint az immunrendszerünket is, hogy hatékonyabban harcoljon az enyhébb időben életre kelő vírusokkal.


 

Természetesen öltözzünk rétegesen, próbáljunk kellő mennyiségű, de nem túl sok ruhát magunkra venni. Ha mozgunk, hidegben is hamar elkezdünk izzadni, ezért vigyázzunk rá, hogy a legalsó réteg valamilyen nedvességszabályozó anyag legyen, ne pamut, amely nagyon átnedvesedik, és hűti a bőrünket.


 

Arra is figyeljünk, hogy intenzív mozgás közben ne álljunk meg, mert olyankor könnyen megfázhatunk. Ezért is annyira jó választás a futás, hiszen ha kiléptünk az ajtón, a kitűzött cél teljesítése után meg sem állunk hazáig. Ehhez persze kell kitartás és erőnlét, de a sikerélmény hihetetlen motivációt ad. Tűzzünk ki olyan távokat magunk elé, amelyről úgy gondoljuk, hogy le tudjuk futni – nagyon büszkék leszünk magunkra!


Címkék: