Hogy ne csak a szerencsén múljon az állásinterjúd!

A legrutinosabb szakemberek és álláskeresők is izgulnak, amikor álmaik állására pályáznak. Sokat segít, ha felkészülten mész az interjúra, ha tudod, mire számíthatsz.6 tipp a sikeres interjú érdekében:


A legrutinosabb szakemberek és álláskeresők is izgulnak, amikor álmaik állására pályáznak. Sokat segít, ha felkészülten mész az interjúra, ha tudod, mire számíthatsz.

6 tipp a sikeres interjú érdekében:


HAMARABB KEZDŐDIK, MINT GONDOLNÁD

Amikor megpillant a beszélgetőpartnered, máris számtalan dologra következtet. Ezért öltözéked legyen megfelelő – egy kosztümmel nem nyúlhatsz mellé, de még jobb, ha utánanézel, mik az öltözködési szabályok leendő munkáltatódnál. Figyelj a nonverbális kommunikációra – a kézfogás, a testtartás, a szemkontaktus sok mindent elárul személyiségedről.


EGY KIS RAFINÉRIA

Plusz pont lehet, ha nem elégszel meg a pozíció meghirdetésében leírtakkal. Nézz bátran utána, milyen feladatokkal jár egy ilyen munkakör pontosan. Így könnyebben készülhetsz odavágó, megfelelő kérdésekkel, és kidomboríthatod pozitív tulajdonságaidat.


GONDOLKODJ ELŐRE

Hiába írtad meg magad az önéletrajzod, célszerű az interjú előtt összeszedni gondolatban újra a mondanivalódat, és a várható tipikus kérdésekre válaszokkal készülni. Ha már kijöttél a gyakorlatból, vagy pályakezdő vagy, érdemes a kérdéseknek és a témáknak szakmai oldalakon utánajárni.


CÉGISMERET

Nem árt, ha mindent, amit csak lehet, felkutatsz a céggel kapcsolatban. Piaci helyzete, fő profilja, mérete. Tájékozottságodért jó pontokat gyűjthetsz.


MIÉRT PONT TE?

Legyen a tarsolyodban olyan vélemény vagy ötlet, amivel megszilárdítod leendő munkáltatódban a gondolatot, hogy csak téged érdemes felvennie. Mivel nyújtanál többet, mint amit a pozíció megkíván? Vagy épp a korábbi munkatapasztalatod miatt lehetsz hasznos munkatársa a cégnek?


MARADT KÉRDÉSED?

Ha igen, tisztázhatod velük a benned felmerült kételyeket, rákérdezhetsz fontos információkra, amelyekről nem beszéltetek. Mindezt úgy, hogy jól megfogalmazott kérdéseiddel csak tovább erősítsd interjúztatódban: a posztra te vagy a legalkalmasabb.


Címkék: