Okos kütyü mérné a minket érő UV sugárzást

Az idei CES kiállításon mutatták be először azt az apró elektromos műszert, amely képes mérni a minket érő UV sugárzást. Az okostelefonnal összekötött eszköz, üzeneteket küld majd, hogy ideje bekenni magunkat vagy éppen eljött a napozás vége!


Az UV Sense egy körömnél is kisebb eszköz, amely saját energiaforrással nem rendelkezik, így tölteni sem kell majd. Minden működéséhez szükséges energiát az okostelefonból nyer, amellyel összahangoltan működik.

Az egyelőre boltokban még nem kapható eszköz méri az UV sugárzás mértékét, hogy meddig vagyunk kitéve neki és ez alapján javasol majd a bőr egészsége szempontjából releváns viselkedésmintát: kenjük be magunkat, vonuljunk árnyékba.

A tesztelése már széles körben folyik, a tömegtermelést pedig 2019re ígérik. Addig marad a hagyományos módszer, és mi magunk figyeljük, hogy meddig tartózkodtunk a napon!

Ha önnek is fontos, hogy bőre mindig a legjobb ápolásban részesüljön, akkor válassza a !QMS Medicosmetics orvosi tisztaságú készítményeit és hatóanyagban gazdag kezeléseit. Tudjon meg többet a díjnyertes termékcsalád tagjairól.