Soha ne becsülje alá az arctisztítás fontosságát!

Az arctisztítás nyáron, ha lehet, még nagyobb fontosságú. A smink, a szennyeződések mellett ilyenkor az izzadságot is le kell mosni, ezért este akár kétszer is érdemes átmosni az arcot.


Az ápolt és egészséges arc az arctisztítással kezdődik. Ezzel kell kezdeni a reggeli  bőrtápolási rutint, és este sem szabad elkerülni. Reggelente az éjszakai izzadságot és a kiválasztás miatt a bőrre kirakódott anyagokat kell eltávolítani, míg este az egész nap "porát".

A rendszeres arctisztítás hiánya hamar meglátszik a bőrön, mert az arcszín egyenetlenné válik és a pórusok is eltömődnek, ami gyulladást vonhat maga után.

Az irritált bőr pedig látványosan jobban öregszik, mint ápolt és hidratált társai, ezért még a legmelegebb napokon sem érdemes kihagyni a tisztítást.

Ha a vaskosabb krémekhez túl meleg is van, a tápláló anyagokat tartalmazó lemosót, mint a Deep Cleansing medikozmetikum, bátran használhatja, akár sminklemosóként is. Mivel nem tartalmaz ásványi olajokat, ezért nem tömíti el a pórusokat. Tonikkal párosítva egy védőréteget von a bőr felszínére, ami védi az érzékeny bőrt.