A hosszantartó párkapcsolat titkai

Mi kell a sikeres szerelemhez? Valljuk be, ezt a kérdést sokan feltettük már magunknak. Íme, 3 dolog, ami elengedhetetlen a jó párkapcsolat kialakításához.


Mi kell a sikeres szerelemhez? Valljuk be, ezt a kérdést sokan feltettük már magunknak. Íme, 3 dolog, ami elengedhetetlen a jó párkapcsolat kialakításához.


Őszinteség


Egy párkapcsolat legfontosabb alappillére az őszinteség. Érdemes lenne már az ismerkedésnél komoly beszélgetéseket folytatni jövendőbeli párunkkal. Gondoljunk csak bele, ha hazugságokkal tömjük a kapcsolatot, akkor egy idő után már nem önmagunkat adjuk. Szerepeket játszunk, játszmákat vívunk, nem mutatjuk ki a valódi érzelmeinket a másiknak. Legyünk őszinték partnerünkhöz, mert minden eltitkolt dologgal távolabb kerülhetünk egymástól.


Bizalom


Dolgozzunk a kölcsönös bizalom kialakításán. Ahhoz azonban, hogy valakit közel engedjünk magunkhoz és megbízzon bennünk, nagy utat kell bejárnunk. Nem elég szeretni valakit, tudnunk kell, hogy a bizalmatlanság megmérgezi a kapcsolatot. Legyünk mindig nyitottak és kommunikatívak. Ha tényleg őszinték vagyunk egymással, akkor nem lesz probléma, és előbb utóbb a kapcsolatunkba az őszinteség mellett a bizalom is beköltözik.


Kommunikáció


A felsoroltak viszont nem működhetnek kommunikáció nélkül. A kapcsolatunk múlhat rajta, hogy mennyire tudjuk megosztani partnerünkkel a problémáinkat. Már az elején érdemes megbeszélni, hogy ki mit vár el a másiktól. Beszélgessünk, kommunikáljunk a jövőről alkotott elképzelésekről, arról, hogy mit tudunk tenni egymásért. Nagyon fontos, hogy nem szabad erőltetnünk a beszélgetést, inkább próbáljunk olyan légkört teremteni, ahol mind a ketten meg tudunk nyílni. Egy jó párkapcsolatban a problémák kimondásával csodákat tehetünk. Egy a lényeg: csak olyat tegyünk a társunkkal, ami nekünk is jól esne.


Címkék: