3 hiba, amit zuhanyzásnál elkövetsz

A zuhany olyan napi, rutin tevékenység, amelynek gyakran nem szentelünk elég figyelmet. Holott a rosszul megválasztott vízhőmérséklet vagy éppen kedvenc szappan márkánk károsíthatja a bőrünket.


A zuhany olyan napi, rutin tevékenység, amelynek gyakran nem szentelünk elég figyelmet. Holott a rosszul megválasztott vízhőmérséklet vagy éppen kedvenc szappan márkánk károsíthatja a bőrünket.

Túl forró a víz

A forró zuhany nyugtató és lazító hatású, különösen egy fárasztó nap után esik jól a vízsugár alatt meditálni egy kicsit. Csakhogy, ha a víz túl forrónak bizonyul, annak a bőrünk látja kárát. A víz nem csak akkor minősül bántóan forrónak, ha megégeted magad, már az is probléma, ha a vízzel érintkező bőrfelület kipirosodik vagy viszketni kezd. A forró víz ugyanis nagyon kiszárítja a bőrt, ami ezáltal sérülékenyebbé válik, amellett, hogy látványnak sem szép egy a pikkelyesre száradt bőr. Ha észre veszed a meleg víz okozta sérülés jeleit a bőrödön, még fontosabb a zuhanyzás utáni hidratálás. Használd a QMS Moisturizing Balance krémét, amit az őszi-téli hónapokra fejlesztettek, és intenzív hidratálás mellett a bőröregedés látható jeleit is csökkenti.

Túl erősen dörzsölöd magad

Egy szabadban vagy kertészkedéssel töltött nap után indokolt a test teljes átsikálása, de erre általában nincs szükség. Még az aktív sportolás után sem kell dörzsöléssel tisztítanod a testedet, egy gyengéd átmosás épp elég, hogy eltávolítsa az izzadságot. Egyedül a hónaljnál és a szeméremtest környékénél indokolt az alapos mosás, a bőr egész részein inkább csak árt a túlzott súrolás. Ez a bőrt védő olajos réteg eltávolítását jelentené, ami viszont védelmi célokat szolgál. Ennek lekaparása fertőzésveszélynek teszi ki a bőrt.

Nem megfelelő tusfürdőt használsz

Óvatosan kell megválasztani a tusfürdőt, mert a túl nagy szappantartalommal rendelkező termékek ugyancsak szárítják a bőrt, ami ettől ráncosabbnak és megereszkedettebbnek tűnhet. A nedvességet elvesztő bőr könnyebben irritálódik és pirul ki. A QMS Freshening Tonic-ját kifejezetten érzékeny bőrűek számára fejlesztették ki, mely gyengéden tisztítja és készíti fel a bőrt a hidratálókrémek felvételére.

Címkék: